Nemanja Matić (©staderennais)
Nemanja Matić (©staderennais)

Možda napusti Ren, ali ne i Francusku: Nemanja Matić prioritet Liona u januaru

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 01:27

Olimpik želi da pojača vezni red tokom zimske pauze i pikirao je bivšeg srpskog reprezentativca

Nezadovoljstvo bi moglo da dovede do toga da Nemanja Matić već u januaru, posle nepunih pola godine, napusti Ren, ali odlazak sa Roazon parka ne bi za iskusnog vezistu nužno značio i odlazak iz Francuske, jer srpskog fudbalera želi Lion.

Ne samo da ga želi, već je prema pisanju Ekipa Olimpik Matića odredio kao apsolutni prioritet u veznom redu. Ugledni francuski list je početkom decembra pisao o nameri čelnika Liona da tokom januara ulože oko 50.000.000 evra u jačanje igračkog kadra kako bi izbegli ispadanje i pokušali da se vrate u gornji deo tabele, eventualno se uključe u borbu za izlazak u Evropu, a na novogodišnjoj listi želja našlo se i ime srpskog internacionalca.

Izabrane vesti

Jedan od Lionovih prioriteta je da ove zime pojača vezni red kako bi prižuo podršku i rasteretio Korentana Tolisoa i Maksensa Kakerea. Sa tim na umu, čelnici sedmostrukog francuskog šampiona su nedavno kontaktirala Radeta Krunića, neostvarenu letošnju želju, zainteresovali su se i u Renovog Baptista Santamariju, ali u dublje pregovore sa njim nisu ulazili.

Nisu, jer, verovatno i ohrabreni saznanjem da je nezadovoljan u Bretanji, u Lionu su se okrenuli ka njegovom znatno iskusnijem saigraču Matiću, koji prema pisanju Ekipa ne bi imao ništa protiv transfera, budući da se nije najbolje adaptirao na život u Renu.

Međutim, ostaje da se vidi da će čelnici crveno-crnih biti voljni da se tako brzo i olako, godinu i po dana pre isteka saradnje, odreknu usluga 35-godišnjeg Srbina. Jer da se samo trener Rena Žilijen Stefan pita, Matić bi ostao na Roazon parku.

"Cilj je da zadržimo Nemanju i iskustvo koje nam je doneo. Ne želim da ga vidim kako odlazi i ne bi trebalo da ide, tako da ćemo učiniti sve što možemo da osiguramo njegov ostanak. Tandem Matić – Le Fe je u psolednjih mesec dana funkcionisao savršeno. Jedan ima ogromne tehničke kvalitete i savršeno čita igru, dok je drugi sjajan u izgradnji igre i povezivanju linija. Ubeđen sam da će Nemanja biti važno oružje za nas u nastavku sezone“, izjavio je francuski stručnjak nedelju dana nakon glasina o mogućem odlasku bivšeg fudbalera Rome, Mančester Junajteda i Čelsija iz kluba.   


tagovi

Nemanja MatićOlimpik LionTransferiZimski prelazni rok 2024FK Ren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara