Dušan Tadić (©Starsport)
Dušan Tadić (©Starsport)

Može biti samo jedan: Dušan Tadić najbolji igrač Srbije za 2021. godinu!

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 08:58

Mitroviću utešna nagrada, selektor Dragan Stojković je naravno proglašen za najboljeg trenera Srbije

Svaka čast Dušanu Vlahoviću na svemu što je uradio u Italiji, nema sumnje da je svetla budućnost pred njim i u reprezentaciji Srbije. Ali ove, a vala već i sigurno četiri ili pet godina iza nas, zna se ko čini dva stuba državnog tima. Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović su bez sumnje momci koji Orlove nose na leđima, baš su oni u Lisabonu potopili i Portugaliju, pa je tako i logično bilo da njih dvojica budu i u najužoj konkurenciji za prestižnu Zlatnu loptu, koju Fudbalski savez Srbije dodeljuje najboljem fudbaleru zemlje.

I ovog puta će je, javlja Sportski žurnal, dodeliti Dušanu Tadiću, koji je prednost u odnosu na Mitrovića dobio na osnovu klupske karijere. Mitrović je ipak igrač drugoligaša, mada se Fulam opet zaleteo na Premijer ligu. Međutim, Tadić je sa Ajaksom osvojio titulu prvaka Holandije, a pride grupnu fazu Lige šampiona protrčao sa maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica.

Izabrane vesti

To je i napravilo razliku, jer u reprezentaciji teško da bismo mogli da se odlučimo posle Tadićevih šest asistencija i dva gola u 2021. godini, te Mitrovićevih osam pogodaka, računajući tu i onaj poslednjim minutima okršaja u Lisabonu koji nam je i doneo plasman na Mundijal u Kataru. Zbog tog gola će mu, saznaje Žurnal, Fudbalski savez uručiti i novi, specijalno za ovu priliku ustanovljeni trofej – Zlatni gol FSS.

Zaslužili su svakako obojica ta priznanja. Ne treba ni da podsećamo da je Tadić postigao prvi gol u Lisabonu i potom asistirao Mitroviću za drugi, njegov inače 44. u dresu reprezentacije čime je već podaleko odmakao Stjepanu Bobeku (38) na listi najefikasnijih igrača u državnom timu. Koliko je Mitrović raspucan govore i njegova 22 gola u Fulamovom dresu ove jeseni zbog kojih je postao i prvi igrač sa tri uzastopna priznanja za igrača meseca u Čempionšipu.

Ipak, Stručni odbor FSS koji čine Nenad Bjeković i Zoran Filipović predložio je Izvršnom odboru da za laureata proglasi Tadića. A kako je Bjeković i predsednik FSS teško da će odbiti sopstveni predlog. Što sve ne znači da Dušan Tadić nije zaslužio nagradu. Naprotiv. Biće mu ovo treća, već je Zlatnu loptu prigrlio 2016. i 2019. godine.

Zlatnu loptu za najboljeg trenera dobiće ko drugi nego Dragan Stojković Piksi, selektor koji je Orlove vratio na Svetsko prvenstvo. I ni tu niko ne može ni reč da kaže.



tagovi

Dušan TadićDragan Stojković PiksiAleksandar MitrovićFSSZlatna loptazlatna lopta fss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara