Branko Rosić i Jovana Strinić
Branko Rosić i Jovana Strinić

MOZZART TV - TIKET ZA VIKEND: Za nedelju najavljuju konačno razvedravanje za Liverpul

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 09:00

Novinar i pisac Branko Rosić objasnio je Jovani Strinić zbog čega veruje u dvojku na Old Trafordu, kao i koliko silno želi da trofej Liga kupa ne završi kod Mančester Sitija

Teško je odlučiti šta je impresivnije u biografiji zamenika glavnog urednika Nedeljnika Branka Rosića: to što ga je britanska kraljica Elizabeta II odlikovala Medaljom Britanske imperije (BEM) za izuzetan doprinos u unapređenju kulturnih veza Velike Britanije i Srbije (jedini je Srbin koji je imao tu čast), ili pak lista sagovornika s kojima je radio intervjue - na tom spisku su neke od najvećih zvezda svetske rokenrol scene Stiven Patrik Morisi (The Smits), Stiv Heket (Genesis), Ijel Gilan (Deep Purple), pa neki od najplodonosnijh pisaca današnjice Frederik Begdebe, Ju Nesbe, Toni Parsons... i još mnogo drugih važnih ličnosti i Srbije i okolnih zemalja.

Stigao je Rosić i da svira u pank bendu Urbana gerila i elektro grupi Berliner strasse, da objavljuje tekstove u najpoznatijim svetskim magazinima Playboy, Elle, Cosmopolitan... a negde je bilo i logično, s obzirom na urođeni i godinama brušeni talenat, da svo to iskustvo nesebično podeli i kroz romane. Dosad ih je zamenik glavnog urednika Nedeljnika napisao dva: „A tako je dobro počelo“ izašao je 2015, a „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ pojavio se u knjižarama krajem 2018. godine.

Izabrane vesti

Najveći autoriteti među književnim kritičarima opisuju Rosića kao sigurnog, iskusnog i pouzdanog pripovedača, a ako poslušate redakciju MOZZART Sporta i pročitate Rosićeve romane, sigurni smo da ćete nam biti zahvalni na preporuci.

Svoje poznavanje britanske kulture, čiji je fudbal sastavni deo, Branko Rosić podelio je i sa gledaocima Mozzart TV-a, gostujući u emisiji „Tiket za vikend“ kod Jovane Strinić. Naravno, na tiketu su se našli samo parovi sa Ostrva, a Rosić je, između ostalog, objasnio zbog čega veruje u dvojku na Old Trafordu, kao i koliko silno želi da trofej Liga kupa ne završi kod Mančester Sitija.

Uživajte u video-prilogu, koji će posebno obradovati ljubitelje engleskog fudbala.

 


tagovi

Mozzart TVTiket za vikendJovana StrinićBranko Rosićbet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara