Horhe Sampaoli (© Reuters)
Horhe Sampaoli (© Reuters)

Nada umire poslednja: Sampaoli ima zicer protiv nezeinteresovanog Santosa

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.01.21. | 22:35

Pobeda vraća Atletiko Mineiro u borbu za titulu

Kuriozitet odloženih mečeva brazilske Serije A je u saznanju da će se Vanderlej Luksemburgo i Horhe Sampaoli nameriti na prethodne klubove. Čuveni Brazilac ide na megdan Palmeirasu u pokušaju da iskoristi umor favorita, dok će Argentinac dočekati Santos pod imperativom pobede.

Njegov Atletiko Mineiro je dobio samo jednu od poslednje četiri utakmice, Internasional je u velikoj seriji odmakao na tabeli, stekao osam bodova više, međutim, sastav iz Belo Orizontea ima priliku da razliku smanji na pet poena i u završnicu šampionata uđe sa poboljšanim šansama da ugrozi lidera. Sve bi bilo bolje za domaćina da je osvojio koji bod više protiv Gremija (1:1) ili Vaska (2:3), ali nada svakako umire poslednja, pa crno-beli slove za velikog favorita.

Izabrane vesti

Po više osnova.

Sampaoli ima na raspolaganju skoro sve igrače, izuzev ofanzivnog veznog Matijasa Zaraka, u procesu oporavka od povrede butnog mišića. Svi ostali fudbaleri su zdravi, nema suspendovanih, može da bira, očekuje se skoro najjači sastav. Kako bivši selektor Argentine, pak, voli da rotira bar jednog igrača iz kola u kolo, mediji pretpostavljaju da će štopera Gabrijela zameniti Reverom.

Kolega na suprotnoj klupi, Kuka ima više problema. Huan Perez je suspendovan, Robson, Karlos Sančez i Ranijel u ambulanti, a očekuje se da od standardnih igrača predahnu Madson, Kajo Horhe, Soteldo, Aleks, Markos Leonardo i Lukas Lurenko. Mesto startera zadržaće samo golman Džon. Ostale pozicije pokriće momci koji se nisu naigrali u dosadašnjem toku sezone.

Razlog za ovakvo tumbanje ekipe Santosa je u saznanju da je već u subotu, na Marakani, očekuje utakmica sezone. Rival će biti Palmeiras u borbi za naslov najboljeg tima Kopa Libertadores. Da je velikan iz Sao Paola bolje plasiran (tek deveti na tabeli, 17 koraka iza Internasionala) možda bi se ovo moglo nazvati derbijem, međutim, s obzirom da je fokus kluba na završnoj predstavi najkvalitetnijeg takmičenja u Južnoj Americi jasno je da će na teren rezervisti.

BRAZIL 1

Utorak:

23.55 (2,20) Palmeiras (3,25) Vasko (3,45)

23.55 (1,30) Atletiko Mineiro (5,70) Santos (9,00)



tagovi

Horhe SampaoliBrazilBrazil 1Južna AmerikaAtletiko MineiroSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara