Andrija Majdevac (Foto: MN Press)
Andrija Majdevac (Foto: MN Press)

Najjači adut Napretka dojučerašnja uzdanica Novog Pazara

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.02.24. | 08:57

Špic Čarapana, Andrija Majdevac, prošle sezone blistao u dresu Novog Pazara, današnjeg rivala Kruševljana (16:30h, TV Arena sport 3), i u periodu kada je tim kraj Jošanice vodio Vladimir Gaćinović, današnji šef struke Napretka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Mnogo je fudbalskih niti koje povezuju današnji sastav Napretka sa pazarskim iz prethodne sezone. Na klupi Čarapana nalazi se trener koji je pretprošle jeseni preporodio plavo-beli tim, iz porodičnih razloga napustio klub u oktobru, a Novi Pazar se u tom trenutku šepurio sa petog mesta na tabeli. Strateg Vladimir Gaćinović je tada kao jednog od asova napada Pazaraca imao Andriju Majdevca, koji je sa 12 golova kraj Jošanice odigrao najbolju sezonu u dosadašnjoj karijeri, dok je uglavnom kao džokera koristio još jednog napadača, Slobodana Stanojlovića, a sa obojicom u sadašnjosti sarađuje pod Bagdalom. Sva trojica danas dočekuju dojučerašnje saborce, kada u Kruševac stigne Novi Pazar (16:30h, TV Arena sport 3) u meču 22. runde Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Vezali su Čarapani u šampionatu četiri meča bez poraza, ali u tom nizu nisu uspeli da savladaju Spartak kod kuće (1:1), te se nadaju da će popodne upisati prvu trojku na svom terenu od novembarske protiv Čukaričkog (1:0). 

"Ogromna je važnost utakmice zbog našeg položaja na tabeli, broja bodova, ali i zbog samopouzdanja i mini - serije dobrih rezultata. Sada je pritisak veći, ali želimo da se nosimo s njim. Imam veliku veru u igrače - kao fudbalere i kao ljude,a oni me svakog dana uveravaju da su pravi i znam da će dati sve od sebe za novi pozitivni rezultat. Novi Pazar je sjajna ekipa, Majdevac i ja ih znamo dobro, jer smo mesece proveli tamo. Posebno su sklopljen tim za ovu sezonu i imaju velika očekivanja. Siguran sam da će biti dobra utakmica i neka bolji pobedi na njoj", reči su Vladimira Gaćinovića pred današnji meč.

Muku je mučila struka Kruševljana jesenas sa napadom, koji je tek 17 puta tresao mrežu u prvenstvu. Otuda i ne čudi što je Napredak tokom prelaznog roka želeo da pojača napad dolaskom Majdevca, ali i ofanzivno orijentisanog veziste, Saše Marjanovića. Dobra vest za Čarapane bila je i povratak Nebojše Bastajića posle povrede, koji je prve minute, posle onih u oktobru, upisao na Krovu. I pokrenuo je napad kruševačkog tima u Beogradu. Navala Čarapana je, posle gola protiv Subotičana koji je značio remi, sa dva pogotka protiv Voždovca kupila pobedu (2:1). 

Potpuno neočekivano, glavobolju za Napredak u uvodu proleća pravi odbrambena linija. I nisu ovde (toliko) sporne dva kapitulacije u dva uvodna kola polusezone, koliko povrede. Mladi štoper, Nemanja Đeković, završio je sezonu, zadnji vezni, Damir Sadiković, obnovio je povredu, koja ga je nedeljama odvajala od terena, dok se drugi centarhalf, Jovan Marinković, nakon preloma šake nalazi pod upitnikom za duel protiv Pazara.

Jedino pozitivno pred današnji meč za Čarapane jeste povratak Stefana Jovanovića, standardnog desnog beka, posle odrađene suspenzije protiv Voždovca. 

Nakon loših vesti u vezi sa Đekovićem, Napredak brinu i bonus igrači. Mesto u timu za igrače do 21 godine će gotovo sigurno nastaviti da pokriva krilni napadač, Andrej Blagojević, ali je iz konkurencije, a nakon nove povrede, ispao i Luka Laban, te će Kruševljani, osim Nikole Marinkovića, za klupu na današnjem meču morati da pozovu i nekog od omladinaca. Đorđe Kotlajić, još jedan mladi fudbaler Čarapana, pozajmljen je Jedinstvu 1936.

Zanimljivo je pomenuti da Čarapani na tri utakmice zaredom (na sedam, računajući sve duele) nisu kod kuće slavili protiv Pazaraca, mada na dva susreta nisu ni poraženi. Novi Pazar pobedio je prošlog decembra pod Bagdalom golom iz penala, a kazneni udarac, kao što je to obično radio prošle sezone, nije izveo Majdevac, već Bojica Nikčević. Ni jedan ni drugi više nisu u rosteru gostiju, a Kruševljanin će, za razliku od prethodnog međusobnog meča, danas predvoditi napad matičnog kluba.

MOZZART BET SUPERLIGA, 22. KOLO

Petak:

IMT - Radnički Niš 0:3 (0:1)

/Ilić 44, Smajlagić 46, Vukić 71/

Subota:

Radnik Surdulica - Partizan 1:2 (0:0)

/Šovšić 90+4 penal - Marković 70, Baždar 90+2/

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Kanga 8 pen, Endijaj 37, Bukari 75 pen/

Železničar - TSC 2:3 (0:2)

/St. Jovanović 61, Kahvić 90 - Ćirković 4, 59, Pejić 19/

Nedelja:

14.00: (2,60) Javor (3,30) Radnički 1923 (2,75)

16.30: (2,55) Napredak (3,30) Novi Pazar (2,80)

18.30: (1,70) Vojvodina (3,60) Spartak Subotica (5,30)

Ponedeljak:

16.30: (2,40) Mladost Lučani (3,35) Voždovac (2,95)



tagovi

Napredak KruševacVladimir GaćinovićAndrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara