Linda Kaisedo (©Reuters)
Linda Kaisedo (©Reuters)

Najstrašnija sportska priča: Osamnaestogodišnja fudbalerka, koja je preživela rak jajnika, kolabirala na Mundijalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.07.23. | 23:20

Reprezentativka Kolumbije i igračica Real Madrida Linda Kaisedo srušila se na treningu pred meč 2. kola sa Nemačkom (nedelja, 11.30)

Mlada kolumbijska fudbalerka Linda Kaisedo bila je junakinja prethodnih dana u svim svetskim medijima. Planeta se divila talentovanoj 18-godišnjakinji, koja je pobedila karcinom jajnika i nastavila da se bavi sportom, a potom u 1. kolu golom donela Kolumbiji pobedu nad Južnom Korejom (2:0) na Svetskom prvenstvu u Australiji i Novom Zelandu. U subotu je Kaisedo uplašila sve, pošto je kolabirala tokom treninga pred meč sa Nemačkom (nedelja, 11.30).

Da čitava stvar bude još jezivija, sve to je zabeležila kamera. Trening Kolumbijki je sniman, kamera je baš fokusirala Kaisedo dok je trčala krug oko terena, ali ona je najednom stala i uhvatila se za grudi. Osetila je problem sa srcem, brzo su joj pritrčale saigračice i medicinski tim, pa joj je ekspresno pružena pomoć.

Izabrane vesti

Linda je veoma umorna. To što joj se desilo je simptom stresa i fizičkih zahteva Svetskog prvenstva. Sada je dobro, sve se vraća u normalu“, saopštio je Fudbalski savez Kolumbije.

Sa veoma talentovanom igračicom Real Madrida ništa u dosadašnjem delu karijere nije bilo normalno. Debitovala je za prvi tim Amerike Kali sa samo 14 godina, a sa 15 joj je karijeru ugrozila strašna bolest. Dijagnostikovan joj je karcinom, morala je da bude operisana, ali i da prođe kroz šest meseci hemoterapije.

Mislila sam da se nikada više neću baviti profesionalnim sportom, zbog svih tih tretmana i operacija kroz koje sam morala da prođem“, rekla je u jednom intervjuu za FIFA mlada fudbalerka pre početka Mundijala.

11.30: (1,25) Nemačka (6,00) Kolumbija (11,0)

Najveću bitku je dobila, vratila je se 2021. godine fudbalu i odmah sa Deportivom iz Kalija osvojila titulu. Bila je te sezone i najbolji strelac Kopa Libertadores.

Kaisedo je za reprezentaciju Kolumbije igrala i u mlađim kategorijama. Sa selekcijom do 17 godina je stigla do finala Mundijala, na kojem je postigla četiri pogotka, a potom na Mundijalitu za igračice do 20 godina sa dva gola vodila svoju selekciju do četvrtfinala. Na prvom meču na seniorskom svetskom prvenstvu je dala taj gol Korejkama…

U februaru ove godine je prešla u Real Madrid, u prvoj sezoni u evropskom fudbalu je 161 centimetar visoka fudbalerka, koja igra na poziciji napadača, odigrala 10 utakmica i postigla dva pogotka.

Nadajmo se da će sa jednom od najperspektivnijih igračica na planeti da bude sve u redu i da će se ona vrlo brzo vratiti na teren. Uprkos umirujućem saopštenju FS Kolumbije, ne postoje precizne informacije da li je 18-godišnjakinja uopšte u konkurenciji za susret sa Nemačkom.

-------------------------------------------

DAME IGRAJU, MOZZART NAGRAĐUJE

Tokom SP za žene, priključi se Mozzartovom takmičenju "Osvoji za nju" gde imaš priliku da osvojiš preko 450 vrednih nagrada, odnosno 20 nagrada svakog dana takmičenja - prva je Samsung Galaxy Z flip 4, druga vikend za dvoje u hotelu Ramonda, treća vaučer Belodore parfimerije od 25.000 dinara, četvrta vaučer Fashion&Friends od 12.000… u uz svaku nagradu ide i novčani dodatak. I TAKO SVAKOGA DANA!

Prvi takmičarski dan je počeo u sredu 19. jula, u 16 časova i traje do sutradan u isto vreme. Rang-lista će biti vidljiva na kraju svakog od 23 takmičarska dana i uvek dostupna na sajtu.

Tačno u 16.00 časova biće objavljen novi dnevni izazov, koji je potrebno ispuniti u narednih 24 časa, kako bi se kvalifikovao za neku od nagrada. Učestvuju samo web tiketi.

-------------------------------------------

SVETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE

Nedelja

GRUPA H – 2. KOLO

06.30: (1,65) Južna Koreja (3,50) Maroko (6,00)

11.30: (1,25) Nemačka (6,00) Kolumbija (11,0)

GRUPA A – 3. KOLO

09.00: (1,12) Norveška (9,50) Filipini (19,0)

09.00: (2,20) Švajcarska (3,15) Novi Zeland (3,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Svetsko prvenstvo za ženereprezentacija KolumbijeFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara