Naklon do poda za jesenje čudo: Brojke za pamćenje i kruna na Ćabijevoj glavi (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.12.23. | 22:51

Bajern gleda u leđa Leverkuzenu...

Bajer Leverkuzen je i zvanično jesenji šampion Nemačke! Odavno je jasno da se sa četom Ćabija Alonsa nije šaliti, a oni iz nedelje u nedelju to samo potvrđuju. I danas, kada je španski stručnjak promešao sastav usled zgusnutog rasporeda (igrali u nedelju sa Ajntrahtom), Verkself je pokazao moć i neophodnu spremnost za šampionske trke, za trke na duge staze, odnosno da sigurno i lako ubira plodove u 'malim' utakmicama. Bohum noćas nije imao nikakvu šansu na Baj areni (4:0), tako da je Bajernov trijumf u Volfzburgu (2:1) ipak ostao u drugom planu.

Lever u novu sezonu ulazi s četiri boda viška u odnosu na branioca titule, s tim da Bavarci imaju utakmicu manje koju će odigrati krajem januara. Pozicije koje vode u Ligu šampiona na polusezoni zauzimaju sjajni Štutgart i RB Lajpcig. Sve to govori da će Borusija iz Dortmunda imati vraški težak posao na proleće da se probije do elite...

Izabrane vesti

Alonso je negde i očekivano osvežio odbranu i vezni red, ali malo ko je mogao da očekuje prvog strelca ekipe Viktora Bonifejsa na klupi u meču u kom treba da overi jesenju krunu. Patrik Šik je posle dugo vremena dobio šansu od prvog minuta i doslovno eksplodirao. Za 15 minuta u finišu prvog dela uspeo je da postigne het-trik?!

Tako se definitivno pokazalo da će Lever u nastavku sezone imati još jednu opciju više u navali, kada Bonifejsu zaškripi, kao što je jeste poslednjih nedelja. Ipak, kada je dobio šansu u nastavku, i Nigerijac je uspeo da se upiše u strelce.

Još jednu briljantnu partiju pružili su ofanzivni bekovi Bajera Aleks Grimaldo i Žeremi Frimpong, upisali po asistenciju, baš kao i Florijan Virc.

Učinak Bajera ove jeseni pravo je malo čudo. I niko ne može da ospori da se radi o najvećem evropskom hitu. Na 25 utakmica upisane su 22 pobede i tri remija. Ćabijev tim dao je 81 gol i primio tek 18?!

Šta reći...

Bajern se namučio protiv Volfzburga, međutim uspeo je da zadrži korak sa liderom. Utakmicu su obeležili potpuno nekarakterističan pogodak Džamala Musijale glavom, odnosno nova majstorija Harija Kejna...

Engleski napad pogodio je sa više od 20 metara u 43. minutu, što će se ispostaviti kao ključni trenutak utakmice. Vukovi jesu uspeli da smanje nedugo zatim, ali ne i da izbegnu poraz, bez obzira na nešto slabije izdanje Bavaraca u nastavku.

Kejnove brojke zaista su zastrašujuće. Ovo je njegov 24 gol u sezoni, a uz to je skupio i osam asistencija. I sve to na samo 22 utakmice?!

Čast i naklon Kejnu, ali ništa manje i veteranu Tomasu Mileru, koji je asistirao kod oba pogotka Bajerna...

Vezista srpskih korena Aleksandar Pavlović odigrao je još jednu celu utakmicu. Zaradio je žuti karton polovinom prvog poluvremena. Tomas Tuhel ponovo nije mogao da računa na Leona Gorecku, Jozuu Kimiha, Nusaira Mazrauija, Serža Gnabrija, Kingslija Komana...

Štutgart se brzo posle poraza u Minhenu vratio na pobednički put. Augzburg nije bio konkurentan na Nekar stadionu, bilo je 3:0 za Švabe, uz po gol napadačkog dvojca Girasi - Undav i Krisa Fihriha.

Velika uzbuđenja viđena su u Frankfurtu i Hajdenhajmu. Gladbah je dugo vodio protiv Ajntrahta, pogotkom Maksa Vebera, da bi u sudijskoj nadoknadi, baš nakon isključenja Austrijanca, primio dva gola i izgubio sa 1:2. Frajburg je dva puta u Hajdenhajmu, da bi na kraju morao da se pomiri s porazom posle autogola Matijasa Gintera u 92. minutu...

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Utorak

Verder - RB Lajpcig 1:1 (0:0)

/Endžinma 75 - Openda 47/

Dortmund - Majnc 1:1 (1:1)

/Brant 29 - Van den Berg 43/

Hofenhajm - Darmštat 3:3 (2:1)

/Kramarić 14pen, Bebu 29, 67 - Fajfer 23, Skarker 57, 86/

Sreda

Union Berlin - Keln 2:0 (0:0)

/Holerbah 56, Datro Fofana 78/

Ajntraht Frankfurt - Menhengladbah 2:1 (0:1)

/Buta 90+2, Koh 90+7 - Veber 27/

Hajdenhajm - Frajburg 3:2 (0:1)

/Dinkči 52, Klajdinst 84, M. Ginter 90+2ag - Heler 7, 64pen/

Leverkuzen - Bohum 4:0 (3:0)

/Šik 30pen, 32, 45+1, Bonifejs 69/

Štutgart - Augzburg 3:0 (2:0)

/Undav 18, Girasi 45+1, Fihrih 69/

Volfzburg - Bajern 1:2 (1:2)

/Arnold 45+1 - Musijala 33, Kejn 43/



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara