©Starsport
©Starsport

Napoli leči jesenju boljku: Dendonker i Perez krpe rupe u odbrani šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 19:15

Fudbaleri Aston Vile i Udinezea pred prelaskom u redove branioca krune Serije A

Odbrana titule odavno je nerealan san u Napulju, međutim posle nepotpunog 21. kola čak i evropska viza deluje kao zadatak za koji će aktuelnom šampionu Serije A biti potrebne znatno bolje igre u drugom delu sezone.

Među prvim stavkama neophodnim da se unaprede bez dileme je defanziva, a očigledno da su toga svesni i u Napoliju s obzirom na činjenicu da su u završnoj fazi pregovori sa dvojicom igrača čija će primarna uloga biti da ojačaju odbrambeni bedem tima.

Izabrane vesti

Dok je fokus na Apeninima usmeren ka pregovorima šampiona Italije i Udinezea oko dolaska Nehuena Pereza, argentinskog štopera koji je sve bliži novoj sredini, sa Ostrva je stigla vest da je Napoli u poodmaklim razgovorima sa Aston Vilom oko angažmana Leandera Dendonkera.

Kako otkriva Atletik, dve strane su blizu dogovora kojim bi Belgijanac do kraja sezone nosio dres Napolija, međutim na vest iz Engleske nadovezao se dobro obavešteni italijanski novinar Đanluka di Marcio i istakao da je prelazak već utanačen i da se iščekuje samo ozvaničenje. Isti izvor sa Apeninskog poluostrva dodao je i da su dva kluba dogovorila pozajmicu do kraja sezone uz opciju otkupa za oko 10.000.000 evra.

Defanzivni vezista bi već sutra trebalo da obavi lekarske preglede i da potom zaoštri konkurenciju na poziciji ispred štopera. Dendonker je u Aston Vilu stigao leta 2022. godine iz Vulvsa za obeštećenje od 15.000.000 evra i do danas je upisao minute na 36 utakmica. Ove sezone Belgijanac je u potpunosti pao u senku Daglasa Luisa i Kamare, te je odlazak u sredinu u kojoj će imati konkretniju ulogu bio sasvim očekivan.

Istovremeno, Napoli ne može da se pohvali širokim izborom centralnih vezista sa defanzivnom ulogom, a neprikosnoveni privi izbor Valtera Macarija na sredini terena tokom jeseni je bio Stanislav Lobotka.

Izvesno je da će dolasci Dendonkera i Pereza znatno doprineti rotaciji u defanzivi koja je prilično ograničena, pre svega odlaskom Min Jae Kima, ali i povredama igrača iz poslednje linije Natana, Matijasa Olivere i Marija Ruija, te je za očekivati da Napoli popravi jesenju boljku i vrati se u trku za Ligu šampiona.


tagovi

NapoliAston VilaLeander DendonkerNehuen Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara