(©Starsport)
(©Starsport)

Nedimović: Sud u Lozani potvrdio da je Kolubara nameštala

Vreme čitanja: 1min | pet. 21.07.23. | 10:12

„Protiv Spartaka, ali ne i protiv Mladosti GAT“, objašnjava potpredsednik FSS

Čaša žuči i čaša meda u Fudbalskom savezu Srbije. Sud za sportsku arbitražu u Lozani je potvrdio kaznu Kolubari, koja joj je određena zbog sumnjivih utakmica u Mozzart Bet Superligi, ali u isto vreme sankcija je takva da Lazarevčani ostaju u eliti i za narednu sezonu.

U Fudbalskom savezu Srbije, pak, raduju se što je u Lozani potvrđeno da je kazna Kolubari validna, iako je sa „minus devet“ smanjena na „minus šest“, što je taman koliko je potrebno crno-zelenima da sačuvaju status superligaša.

Izabrane vesti

Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovito, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora“, objasnio je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS-a za Sportklub.

Tačno nedelju dana pre zakazanog (i to nedelju dana odloženog) početka Mozzart Bet Superlige, još se ne zna koliko će klubova u njoj igrati. Ako je suditi po Nedimovićevim rečima, moglo bi da se desi da odluke ne bude čak ni na za danas zakazanoj sednici Izvršnog odbora FSS-a.

„Najbitnije je da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata“, najavio je Branislav Nedimović

 


tagovi

Branislav NedimovićKolubara LazarevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara