Uroš Lazić (©MN Press)
Uroš Lazić (©MN Press)

Neizvesna sudbina Zvezdinog Uroša Lazića: Pazar više nije opcija, za Zvezdu ne može, gde onda?

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 11:37

Opcije su Rusija, Češka, Poljska, MLS liga, Švedska, UAE, Kazahstan…

Verovatno da Uroš Lazić nije bio baš oduševljen kad su mu rekli da će ove sezone minute sakupljati na pozajmici u Novom Pazaru, ali odlazak u grad sa Jošanice se ispostavio kao pun pogodak za 20-godišnjeg desnog beka, koji se potpuno afirmisao u Mozzart Bet Superligi. Međutim, posle 1.514 minuta i dva gola u plavo-belom dresu Lazić je opet morao da pakuje kofere, s tim da je situacija sada još neizvesnija nego na leto.

Jer iako ga je Crvena zvezda povukla sa pozajmice, Lazić ne može nazad u Ljutice Bogdana, pošto je sve to učinjeno posle subotnje utakmice, a prelazni rok u Srbiji se završio u petak. Uroš Lazić je dakle u sistemu upisan kao igrač ustupljen Novom Pazaru što dalje znači da on u Srbiji ovog proleća ne može da igra.

Izabrane vesti

Ni za Zvezdu dakle. Ni za njene omladince. Ni za Grafičar ili bilo koga drugog. Samo za Pazar. A problem je taj što je crveno-bele poprilično iznervirao ne baš najgostoljubiviji doček “prijatelja kluba” na utakmici 21. kola Mozzart Bet Superlige. Tribine su bile prazne zbog kazne koju Pazar vuče odranije, ali i na stadionu, i u TV prenosu, čule su česte psovke i uvrede na račun Zvezde… Posle meča, Pazar se i javno požalio na suđenje, nezadovoljan zbog penala sviranog za Zvezdu pri vođstvu gostiju od 0:1.

Teško da je taj jedanaesterac odlučio ishod, ali Pazarci su pobesneli, a onda i Zvezda na njih, pa je Lazić, koji po slovu ugovora o pozajmici nije smeo da igra ovaj meč, povučen u matični klub. Zvezda ga je vratila za Beograd, a sada će morati da mu pronađe klub u kome će da igra kako ne bi izgubio šest meseci.

Zvezdina ideja je da mu pronađe klub u inostranstvu što neće biti lak zadatak, jer je u većini liga prelazni rok završen. Ali ima još opcija. Recimo, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima prelazni rok traje još danas i sutra, a u Rusiji klubovi imaju dodatni dan na raspolaganju. I u Slovačkoj prelazni rok traje do sutra, u Češkoj sve do četvrtka, u Poljskoj do 27. februara...

Ni to nije sve, mada tržište tu postaje već vrlo suženo... U Švedskoj prelazni rok traje do 28. marta, u Finskoj i Norveškoj sve do 3. aprila, u Kazahstanu još dva dana, a u SAD-u sve do 23. aprila...



tagovi

FK Crvena zvezdaFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaUroš Lazić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara