Reuters
Reuters

Nekad se može i bez Mesija: Inter slavio protiv Radojinog Kanzasa, heroj jedan drugi Argentinac

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.09.23. | 04:03

Kad se bude vratio u Majami, imaće Lionel kome da zahvali što ga je dostojno odmenio

Uvukla se strepnja među simpatizere kluba s Floride danima pred duel protiv Sporting Kanzas Sitija. Još kad su potpisali Mesija znali su u Majamiju da povremeno neće moći da računaju na argentinskog čarobnjaka, jer će se nekoliko puta do kraja godine preklopiti mečevi MLS lige i selekcije svetskog šampiona u kvalifikacijama za naredni Mundijal.

Da nisu tim bez glave i repa, i da njihova igra može da liči na nešto i bez Lea uverili su igrači domaćih i najveće pesimiste među fanovima Čaplji. Fudbaleri Intera trijumfovali su protiv gostiju iz Kanzasa 3:2 (2:1) u svojoj 26. utakmici u MLS sezoni, čime su se dodatno približili plej-of zoni. Utakmicu koja je 12. uzastopna u svim takmičenjima bez poraza za ekipu iz Fort Loderdejla, prelomio je mladić iz Santa Fea Fakundo Farijas golom za 3:1 sredinom drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Ako je omaleni majstor iz Rosarija tamo negde u hotelskoj sobi posmatrao meč svog kluba, puneći pluća kiseonikom pred neugodno gostovanje Argentine Boliviji, verovatno je pomislio već nakon deset minuta nešto poput: Nema me tri dana i sve ode dođavola! Bila bi takva Mesijeva reakcija logična, jer je Inter kapitulirao već u 9. minutu kada je strelac za Kanzas bio dugogodišnji član kluba, Mađar Danijel Šaloi. Srećom, klub vlasnika Dejvida Bekama izdigao se iz ranog minusa uz solidnu pomoć rivala i skrivljen jedanaesterac Siguran izvođač bio je Ekvadorac Leonardo Kampana, koji nije dobio poziv Feliksa Sančes Basa u državni tim, pa je mogao da se posveti klupskim obavezama.Koliko je Interu bivši igrač Famalikaa i Grashopersa važan, dokazao je golom za potpuni preokret u 45. minutu, kada je iskoristio sjajan centaršut Deandrea Jedlina i glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog veterana Tima Melije.


Pokušao je nešto da promeni u poluvremenu trener gostiju Piter Vermes, pa je u tu svrhu uveo i srpsko vezistu Nemanju Radoju. Bivši igrač Vojvodine, Selte i Levantea ipak nije uspeo da ukroti nalete gostiju, a koban je prevashodno bio Fakundo Farijas. Serhio Buskets je sjajnim dubinskim pasom izbacio dete Kolona u kontra napad, a 21-ofanzivni vezista lako prebacuje Meliju za 3:1. (gol pogledajte OVDE)

U samom finišu iskusni Meksikanac Alan Pulido koristi smušenost u odbrani Intera i smanjuje za konačnih 3:2. (gol pogledajte OVDE)

Za popularne Heronse najvažnije je da su i bez Mesija uzeli sva tri boda, i tako nadgradili sve ono što su uradili sa njim u prethoda dva meseca. Imaće ga ponovo na raspolaganju već za sledeći meč protiv Atlanta Junajteda u gostima 16. septembra.

MLS - NEDELJA

Inter Majami - Sporting Kanzas Siti 3:2

/Kampana 25 pen, 45, Farijas 60 - Šaloi 9, Pulido 78/

Di Si Junajted - San Hoze 0:0

Minesota - Nju Ingland 1:1

/Fragapane 90+3 - Karles Hil 38/

04.30: (2,90) Portland (3,50) Los Anđeles (2,35)




tagovi

MLSInter MajamiLionel MesiNemanja Radoja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara