Kozmin Kontra (©Reuters)
Kozmin Kontra (©Reuters)

Nema plata – nema rezultata

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.20. | 13:33

Dinamo iz Bukurešta u seriji od pet poraza. Rumunski mediji navode da se igračima duguje novac, pa ne čude očajne igre čete Kozmina Kontre

Pre početka sezone u Rumuniji Dinamo iz Bukurešta i Astra su figurirali kao ekipe za gornji deo tabele. Ekipa iz prestonice je dobila "vetar u leđa" ulaskom u klub španskih investitora, dok je tim iz Đurđa prošle sezone bio trećeplasirani u Ligi 1, odmah iza Kluža i Krajove, a ispred FCSB-a.

Međutim, očajan start sezone. Ova dva tima su prikovana za začelje i umesto borbe za vrh, danas (20.00) će igrati derbi začelja u zaostalom meču devetog kola. Dinamo je u seriji od pet poraza. Dovedena su brojna pojačanja iz Španije, na klupu se vratila legenda kluba, nekadašnji selektor Rumunije, Kozmin Kontra, ali ekipa nikako da zaigra u skladu sa očekivanjima. Rumunski mediji navode da fudbaleri nisu primili plate, da im se duguje, da od obećanog novca nema ni traga ni glasa.

Izabrane vesti

Nekadašnji igrač Dinama Florentin Petre, koji je 12 godina igrao u gigantu iz Bukurešta, 18 puta šampionu Rumunije, kaže da je u klubu očajna situacija.

"Gledam Kozmina kako pati. To nije on. Znam kako je kad uđeš u svlačionicu, plata nema, a treba igrače da pogledaš u oči. Bio je glup kao i mi. Kada vidite taj projekat Dinama, jedan od najlepših poslednjih godina u Rumuniji, prirodno je da ga volite. Samo novac nedostaje. Nisam verovao u taj projekat, u tako velike plate igračima. Utakmica sa Astrom je bitna, ali najbolji moral je kad se novac nađe na vašim računima. Kozmin može da drži svlačionicu, on je sjajan trener, čovek. Možete još neko vreme da zadrži igrače na okupu, ali to ne može da bude u nedogled“, rekao je Petre u emisiji Fudbal klub, prenosi Digisport.

Astra, takođe, ne može da se prepozna. Klub je u finansijskim problemima zbog čega ove sezone nije igrao ni Evropu. Tokom šampionata tim iz Đurđa je napustio reprezentativac Rumunije, napadač Denis Alibek. On je pojačao turski Kajzeri.

Osim što su Dinamo i Astra trenutno najgore ekipe u ligi po broju bodova, postigli su i najmanje pogodaka u rumunskoj Ligi 1. Tim iz Bukurešta je postigao samo osam golova, a ekipe iz Đurđa jedan više. Pod dva pogotka za domaći tim dali su Španac Borha Vale i Soresku, dok su isto toliko puta mrežu zatresli i Budesku i George iz Astre.

Kada je dolazio na kormilo klub Kontra je obećavao borbu za plej-of (prvih šest klubova), a narednih godina napad na titulu, ali ekipa igra očajno. Očigledno da je Kontra najmanje kriv, da se nastavlja agonija rumunskog velikana koja traje godinama.

RUMUNIJA 1 – ODLOŽENI MEČ 9. KOLA

Subota

20.00: (1,85) Dinamo B. (3,50) Astra (4,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dinamo BukureštAstraRumunija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara