""
""

Nemanja Gudelj prešao u AZ Alkmar za tri miliona evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.13. | 21:38

Mladi reprezentativac Srbije napustio NAK Bredu i potpisao četverogodišnji ugovor sa klubom koji je nedavno doveo i Elija Babalja

Konačno je rešena i dilema gde će naredne sezone igrati Nemanja Gudelj (21). Mladi reprezentativac Srbije iz holandske NAK Brede je danas potpisao četverogodišnji ugovor sa AZ Alkmarom u transferu teškom tri miliona evra.

Izabrane vesti

Srbin je bio ponajbolji igrač Brede u prošloj sezoni i jedan od najtraženijih mladih igrača u holandskoj Erediviziji. Letos je bio na ivici transfera u Fiorentinu, zimus bio i na probi i Njukaslu, želeli su ga i Sevilja, Hamburg i Tvente, ali je AZ Alkamr bio najuporniji. Pre mesec dana je klub iz Alkmara poslao prvu ponudu, ali je ona u Bredi odbijena iz finansijskih razloga. Ipak, AZ je povisio ponudu na tri miliona evra i konačno dobio mladog Srbina. Ovo je i najveći transfer u istoriji kluba iz Brede, na čijoj trenerskoj funkciji je Nemanjin otac Nebojša.

Gudelj podjednako dobro igra na pozicijama desnog beka, štopera i zadnjeg veznog i biće od veliki koristi u rekonstrukciji Alkmarovog tima koji je u prošloj sezoni doživeo fijasko osvajanjem 10. mesta na tabeli Eerdivizije. Ostalo je još da Nemanja prođe lekarske preglede i novom timu bi trebalo da se prijkljiču 18. juna.

Gudelj je ponikao u Bredi gde je njegov otac klupska legenda i do sada je za pomenuti klub odigrao 79 prvenstvenih mečeva, pri tome postigavši osam golova.
Ovo je put koji ćemo pratiti i u narednim godinama. Da edukujemo i stvorimo igrače u našem klubu i da ih onda prodajemo u veće klubove. Nemanja je najbolji primer te strategije i želimo mu sve najbolje u nastavku karijere“, rekao je tehnički direktor Brede, Džefri van As.

Inače, AZ Alkmar je pre par meseci doveo i bivšeg napadača Crvene zvezde, Elija Babalja.

(FOTO: printscreen www.nac.nl)

 


tagovi

AZ AlkmarEredivizijaEvropaHolandijaNemanja GudeljTransferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara