Nemanja Jović (©MN Press)
Nemanja Jović (©MN Press)

Nemanja Jović opcija više za napad na Zmajeve

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 13:45

Estoril je autsajder u susretu sa Portom u sklopu 27. kola Primeire

Porto će zatvoriti subotnji program Primeire gostovanjem u Estorilu, gde mu je potrebno da pobedi da bi zadržao barem teoretsku nadu u osvajanje titule prvaka. Pre internacionalne pauze, Zmajevi su uživali u verovatno najboljoj formi tokom cele sezone i želeli bi da nadograde svoj učinak od početka meseca. Večeras se suočavaju sa rivalom koji u drugoj polovini sezone doživljava pad forme i sprema se za borbu za spas.

Nesrećna sezona Porta je u poslednjoj trećini donela bar malo pozitivan preokret, a njegovi igrači su mogli da dočekaju reprezentativne obaveze u dobrom raspoloženju. Sasvim pristojan utisak - i pored eliminacije - ostavili su momci sa Dragaa u osmini finala Lige šampiona protiv Arsenala, a u međuvremenu su deklasirali najvećeg rivala Benfiku sa čak 5:0. Na to su se nadovezala slavlja protiv slabijih timova kao što su Portimonense i Vizela.

Izabrane vesti

Pre završne faze sezone, Porto zaostaje 10 bodova od prvoplasiranog Sportinga, pa ni trijumfi u svim preostalim mečevima možda neće biti dovoljni za uspeh. Zmajevi imaju najveće šanse da osvoje trofej u nacionalnom Kupu, gde ih već u sredu očekuje prva polufinalna utakmica sa Vitorijom Gimarais, a moguće je da će Seržo Konseisao poštedeti deo glavnih asova protiv Estorila.

21.30: (8,50) Estoril (4,90) Porto (1,37)

Ovo deluje kao logičan izbor protiv Estorila koji se muči, ali treba napomenuti da Kanarinci nisu baš popularan protivnik u Portu, čiji dres nosi srpski internacionalac Marko Grujić. Ove sezone, dva tima će se sastati četvrti put, a autsajder iznenađujuće ima bolji rezultat. Estoril je u novembru "opljačkao" Porto na Dragau u ligi sa 1:0, a mesec dana kasnije se sa njim obračunao kod kuće u grupi Liga kupa i slavio sa 3:1. Porto je pobedio Kanarinjose tek početkom godine, kada je u osmini finala Kupa u Estorilu pobedio sa 4:0.

-----------------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

-----------------------

S druge strane, Estoril je 14. na tabeli Primeire. Sakupio je 25 bodova iz 26 mečeva i samo dva koraka je ispred mesta koje vodi u baraž za opstanak. Trener Estorila Vasko Sebra ne može da računa na Holsgrouva i Kabaka, ali ima aduta više u rotaciji.

Nemanja Jović, srpski krilni fudbaler, zalečio je povredu i vratio se u konkurenciju za utakmice. Jović je propustio i duel protiv Portimonensea u protekloj rundi i u potpunosti je završio proces oporavka tokom internacionalne pauze.

Ugledna portugalska A Bola navodi da treneri u Estorilu izuzetno cene Jovićev potencijal i kvalitet, te da bi mogao da iskoristi manjak ofanzivnih krila u ekipi. Naime, nekadašnja nada Partizana takmiči se za jedno od dva otvorena mesta na bočnim pozicijama, budući da su Alžirac Gitan i Venecuelanac Markes umorni od reprezentativnih obaveza.

Posle muke koja je obeležila njegovu registraciju u Estorilu, a koja je nastala usled spora sa beogradskim crno-belima, Nemanja Jović je odigrao samo 13 minuta, raspoređenih u tri meča. Van stroja je tačno mesec i po dana. Vreme čekanja je, po svemu sudeći, veoma blizu kraja.

------------------------------

Sve utakmice Primeire možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

PRIMEIRA - 27. KOLO

Petak

Žil Visente - Famalikao 1:2 (0:1)

/Muriljo 72 - Kadiz 45+4p, Čikinjo 67/

Benfika - Šaves 1:0 (0:0)

/Neves 68/

Estrela Amadora - Sporting 1:2 (1:2)

/Buka 16 - Paulinjo 23, Santos 40/

Subota

16.30: (1,95) Gimarais (3,40) Moreirense (4,10)

16.30: (1,75) Aruka (3,50) Farense (4,50)

19.00: (2,70) Boavista (3,00) Rio Ave (2,90)

21.30: (8,50) Estoril (4,90) Porto (1,37)

Nedelja

19.00: (2,40) Vizela (3,20) Kasa Pija (3,10)

Ponedeljak

21.15: (6,50) Portimonense (4,20) Braga (1,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraPortoNemanja JovićEstoril

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara