Manolis Salijakas (©AFP)
Manolis Salijakas (©AFP)

Neporaženi Sankt Pauli nadomak polufinala Kupa i preko šest miliona evra nagrade

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 12:52

Neporaženi Pirati dočekuju Fortunu Diseldorf u četvrtfinalu DFB kupa

Posle duela za vikend u Cvajti, Sankt Pauli i Fortuna Diseldorf se ponovo suočavaju u DFB kupu. Gostujući Flirengeraneri su uspevali da osvoje Kup Nemačke 1979. i 1980, dakle pre više od 40 godina. Sada su samo dve pobede daleko od plasmana u finale, a mesto u četvrtfinalu je već donelo obema ekipama više od 3.300.000 evra prihoda.

Uz uspeh, zarada dva drugoligaša bi se ponovo udvostručila. Najveći uspeh do sada domaćini su ostvarili i u takmičenju iz 2006. godine. U to vreme su stigli do polufinala, ali su poraženi kod kuće sa 3:0 od eventualnog pobednika Bajerna.

Izabrane vesti

Posle nedavnog uspeha protiv predstojećih protivnika u drugom nemačkom rangu, Pirati su neporaženi u 24 ligaške utakmice zaredom - ostvarivši 13 pobeda i 11 remija - što je trenutni klupski rekord u Cvajti. Sankt Pauli je uspeh postigao pre svega snažnom odbranom.

Nijedan drugi tim u nemačkom donjem domu ne prima manje golova od tima iz Hamburga. Međutim, sada Pirate čeka duel sa najjboljom ofanzivom u ligi, zbog čega vredi uzeti u obzir kvote za pogotke na obe strane između Sankt Paulija i Fortune (

tip GG, kvota 1,68

). Tome u prilog govori i najnoviji sukob minule subote, koje je bilo praćeno pogocima obeju ekipa.

20.45: (1,80) Sankt Pauli (3,60) Fortuna Diseldorf (4,60)


Za razliku od pomenutog meča, domaćin će biti jači za trenera

Fabijan Hirceler

, koji je poslednji meč morao da propusti zbog kartona, pošto je bio prvi trener koji je dobio četiri opomene ove sezone. Inače,

Hirceler ima impresivnih 80 bodova posle 36 prvenstvenih utakmica u ulozi trenera Pirata i sada može da se osloni na prednost poznatog okruženja - pet pobeda i isto toliko remija predstavljaju treći najbolji rezultat u ligi posmatrajući domaće utakmice.

Sankt Pauli želi da se vrati u Bundesligu prvi put od ispadanja u sezoni 2010-2011, kada je završio na dnu sa 29 bodova. Trenutno je četiri boda daleko od najbližeg pratioca na vrhu tabele, a prva violina je

Marsel Hartel

sa 11 pogodaka.

S druge strane, kao i Pirati, Diseldorf se takođe bori za povratak u Bundesligu, ali poraz od Sankt Paulija u Merkur Spiel-Areni u subotu ostavio ga je na osam bodova zaostatka za liderom.

Strateg Danijel Tijun i njegov tim su stigli u četvrtfinale Kupa, ali još nije mogao da igra pred svojim navijačima. Sada sledi još jedno gostovanje, ovog puta u Milerntor.

Zadaci u dosadašnjem takmičenju bili su prilično laki za Fortunu sa ekipama poput četvrtoligaša iz Ilertisena ili ligaških rivala iz Magdeburga. Tek u drugom kolu sastav iz Diseldorfa je morao više da zatreperi protiv trećeligaša iz Unterhahinga, kada ga je eliminisao tek posle produžetaka.


Predstojeći zadatak je znatno teži. Pokazao je to minuli susret u ligi protiv Sankt Paulija pre tri dana. Tim iz Diseldorfa je morao zasluženo da prizna poraz od 1:2 pred sopstvenom publikom. Barem igrači Fortune mogu da pariraju pomenutoj domaćoj snazi svojim veoma dobrim rezultatom u gostima u ligi. Iza Kila i Sankt Paulija, prošlosezonski četvrtoplasirani tim nemačkog donjeg doma ima treći najbolji rezultat u gostima u prvenstvu.

U ofanzivi, gosti se uzdaju u nastavak dobre forme

Hristosa Colisa

. Grk je sa devet golova ove sezone, uz Vinsenta Fermeja najbolji Fortunin golgeter u ligi, a drugu polovinu sezone ponovo je počeo gladan golova. Napadač, pozajmljen iz Noriča, postigao je jednom gol na otvaranju u Berlinu protiv Herte, a poslednji put protiv Pirata.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

20.45: (1,80) Sankt Pauli (3,60) Fortuna Diseldorf (4,60)

Sreda

20.45: (2,15) Herta (3,50) Kajzerslautern (3,30)

Utorak 06.02.

20.45: Leverkuzen - Štutgart

Sreda 07.02.

20.45: Sarbriken - Menhengladbah

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeDFBSankt PauliFortuna Diseldorf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara