Nije ni čudo što ostaje bez titule: Juve planira De Lihta za kapitena!? Gazi se stogodišnja tradicija

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.03.21. | 17:58

Kjelini se verovatno povlači na kraju sezone

Najgora sezona u poslednjoj deceniji. Šampionski niz će se prekinuti, ni ove godine neće osvojiti Ligu šampiona, možda uzme Kup Italije kao utešnu nagradu, a koliko je propao na svim nivoima može se zaključiti na osnovu najave da Juventus u novog kapitena planira da promoviše – Matijsa de Lihta!?

Pred kraj druge takmičarske sezone u dresu crno-belih sve glasnije se čuje da bi Holanđanin trebalo od jeseni da ponese traku giganta iz Torina. Pogotovo ako se obistine najave o kraju karijere Đorđa Kjelinija (u junu mu ističe ugovor). Iskusni štoper će u avgustu proslaviti 37. rođendan, muče ga povrede, zbog njih je ove sezone propustio 17 utakmica, u prethodnoj skupio svega četiri i deluje da je došlo vreme da siđe sa scene.

Izabrane vesti

Što otvara debatu o novom kapitenu. Leonardo Bonući nije taj karakter – na kraju krajeva, pamti mu se odlazak u Milan pre četiri letaĐanluiđi Bufon uglavnom sedi na klupi, iako je lider u svlačionici, pitanje je hoće li ostati Kristijano Ronaldo, pa čak i da Portugalac uđe u završnu godinu saradnje uprava nije za to da on nosi traku, pominje se da bi eventualno mogla da završi na ruci Paula Dibale, pod uslovom da Argentinac ostane. U takvoj konkurenciji čelnici su smislili da Kjelinijev naslednik bude Matijs De Liht. Tutosport, blizak dešavanjima u klubu, navija da se taj scenario obistini, navodeći da je bivši prvotimac Ajaksa bio kapiten velikana iz Amsterdama, da ga odlikuju snaga harizma i karakter.

Kvalifikacije za Prvenstvo sveta, četvrtak, 20.45: (1,18) Italija (6,75) Severna Irska (17,00)

Jedino što je Tutosport zaboravio da pomene za koliko primljenih golova crno-belih je De Liht direktan krivac i da (još) nije opravdao 85.500.000 evra koliko je plaćen Holanđanima leta 2019, što ga čini trećim najskupljim fudbalerom u istoriji Juventusa.

Nevolja za Juve je što u sadašnjem kadru ima sužen prostor da izabere nekog ko se ističe ljudskim i igračkim kvalitetima i preda mu traku posle Kjelinija. Bude li to De Liht napraviće Stara dama presedan, pogaziti principe na kojima počiva, jer se nikad u istoriji nije desilo da njen kapiten bude stranac. Od dvadesetih godina prošlog veka, otkako se vodi računa ko predvodi tim, čast da nose traku imali su isključivo Italijani. Njih 23. Uz napomenu da su Luis Monti i Omar Sivori izvorno bili Argentinci, ali su dobili i italijansko džavljanstvo.

Što se tiče novijeg doba, Juventusovi kapiteni bili su Roberto Bađo, Đanluka Vijali, Antonio Konte, Alesandro del Pjero, Đanluiđi Bufon i Đorđe Kjelini.

Matijs de Liht? Ne ide...


tagovi

Đorđo KjeliniMatijs De LigtMatijs de LihtJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara