(Reuters)
(Reuters)

Nikad neće biti kao Fernando, ali makar svetluca kao pravi Tores (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.01.24. | 20:32

Impresivno izdanje Barseloninog napadača poništilo majstorije Iska - 4:2 na "Viljamarinu"

Velika je Barselona i kad pada. Taman kad se čini da je gotova, da je skončala, da joj nema spasa, oživi. Protiv Selte je završnih deset minuta nadoknadikla dva gola, na Anoeti je nadigrana, a pobedila golom u nadoknadi, izvukla se posle 90. minuta nedavno na Kanarskim Ostrvima, preokrenula protiv Alavesa, a onda odigrala šizofrenu utakmicu u Sevilji i dobila Betis - dvaput.

Najpre tako što je vodila 2:0 i delovalo je da bi mogla bez problema da se vrati u Kataloniju. A onda i kad je pri rezultatu 2:2 gledala porazu u oči i prevazišla defanzivne probleme, preživela velikog majstora Iska i dočekala Ferana Toresa. Taj mladić i dalje ne nudi argumente da je igrač za veliki klub, ali je makar partijom na „Benito Viljamarinu“ razgalio navijače aktuelnog prvaka i zalečio bol usled nedavnog poraza od Real Madrida u finalu Superkupa Španije – 4:2.

Izabrane vesti

Tores je obukao plašt prezimenjaka Fernanda, špica koji je redovno davao golove. U Atletiku, Liverpulu, za reprezentaciju Španije. Daleko je Feran od toga statusa i smemo da prognoziramo da nikad neće biti taj nivo, međutim, u pretposlednjoj utakmici nedeljnog programa 21. kola Primere je završio posao. Upisao je het-trik i još dopisao asistenciju, za ispostavilo se, ključni pogodak rezerviste Žoao Feliksa u 90. minutu.

Sve to u 100. utakmici u dresu Barselone.

Taman za petu uzastopnu ligašku pobedu Barse nad Betisom i status prvog tim u sezoni koji je dobiti utakmicu na „Viljamarinu“. A nije bilo nimalo jednostavno. Feran Tores je postigao tri gola i odmenio indisponiranog Roberta Levandovskog, kome je jedan gol poništen zbog ofsajda, a trener Ćavi Ernandes ga povukao sa terena u 63. minutu, malo posle izjednačenja u režiji Iska. Izjednačenja koje se činilo nemogućim kad je gost vodio 2:0. Izgledalo je da će Barsa bez većih problema osvojiti tri boda, zato što je Feran Tores podsetio koliko može da bude produktivan. Ne baš mnogo, jer je pre prošlog kola, kad je pogodio na gostovanju Las Palmasu na ligaški gol čekao baš od duela sa Betisom, ali na Monžuiku (5:0) još sredinom septembra. I onda ova eksplozija.


Ovoga puta je lako iskoristio zicer na dodavanje Pedrija i bio spretan početkom drugog dela, pošto je Lamin Jamal iz zahtevnog ugla uzdrmao samo okvir gola (a u prvom pogodio statuivu), a onda bivši član Valensije i Mančester Sitija poentirao. Jedan je dodao u nadoknadi kad je sve bilo rešeno, ali je pre toga sjajno kombinovao sa Žoaom Feliksom i omogućio Portugalcu da postigne estetski dopadljiv gol kojim je Barsa stekla ključnu prednost u 90. minutu, 3:2.

Njih dvojica su neutralisala najveći problem akltuelnog prvaka. Defanzivu. U minuloj sezoni je veliki broj utakmica dobila Barsa rezultatom 1:0, a bez obzira što napad funkcioniše, defanziva je ta zbog koje Barsa pati. I opet je ranjena. Da za nju bude bolnije, mač je iz korica izvukao Isko. Dvaput u razmaku od samo tri minuta. Taman da ga zarije u telo Katalonaca kojima je trebalo pola sata da se oporave od uboda nekadašnjeg ofanzivca Reala. Najpre volej posle ne baš do kraja dobre intervencije golmana Injakija Penje, potom snalažljivost na ubacivanje Luiza Enrikea, izuzetno raspoloženog Brazilca, verovatno motivisanog činjenicom da igra poslednji put za Verdiblankose, jer će se vratiti u otažbinu.


Taj drugi gol je isprav poništen zbog ofsajda, ali je VAR utvrdio da je Frenki de Jong bio najbliži golmanu Penji, kao i da rezervni napadač Borha Iglesijas (odmenio Vilijana Žozea) nije uticao na igru, niti je dirao loptu pre nego što je njome igra Isko i potvrdio da je ove sezone glavni adut Manuela Pelegrinija. Otkako je stigao u Sevilju deluje kao mađioničar i ti potezi kao iz šešira omogućili su Betisu da prodiše.

Samo što izgleda da je tokom nedeljne večeri više vazduha bilo u plućima Ferana Toresa nego Iska.

PRIMERA – 21. KOLO

Petak

Alaves - Kadiz 1:0 (0:0)

/Rijoha 51pen/

Subota

Rajo Valjekano - Las Palmas 0:2 (0:1)

/Moleiro 36, Munjoz 83/

Viljareal - Majorka 1:1 (1:0)

/Serlot 45+1 - Ljabres 90+1/

Valensija - Atletik Bilbao 1:0 (0:0)

/Hugo Duro 61/

Selta - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Mendez 11/

Nedelja

Osasuna - Hetafe 3:2 (2:0)

/Garsija 9, Munjoz 31, Areso 80 - Majoral 64, Maksimović 68/

Real Madrid – Almerija 3:2 (0:2)

/Belingem 57 pen, Vinisijus Žunior 67, Karvahal 90+9 – Ramazani 1, Gonsales 43/

Betis – Barselona 2:4 (0:1)

/Isko 56, 59 – Feran Tores 21, 49, 90+2, Feliks 90/

21.00: (1,85) Đirona (3,70) Sevilja (4,70)

Ponedeljak

21.00: (5,10) Granada (3,60) Atletiko Mardrid (1,73)

***Kvote su podložne promenama





tagovi

BetisBarselonaPrimeraIsko AlarkonFeran Tores

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara