(Reuters)
(Reuters)

Ništa od trofeja ni ove sezone: Totenhem ispao iz Liga kupa u prvom kolu

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 23:16

Fulam bolji penalima, prva asistencija Džastina Klajverta u Engleskoj, tri gola Palasa za tri minuta

Zadovoljavajući početak sezone, pa krah na prvoj stanici Liga kupa. Dobio je Totenhem Mančester junajted i Bornmut u Premijer ligi, međutim, spotakao se čim je na programu bila utakmica na ispadanje. Zaustavljan je u mini-gradskom derbiju sa Fulamom i neće biti u prilici da se bori za pehar Liga kupa.

To je takmičenje koje je poslednje osvojio, u međuvremenu je čak triput igrao finale, što sugeriše da mu odgovara, čak je i najmanji broj stepenika potrebno preći da bi se stiglo do Vemblija, ali za četu Engžija Postekoglua se ispostavilo da je gostovanje na Krejven kotidžu pogubno (1:1, penalima 5:3).

Izabrane vesti

Preciznije, malerozno, jer je Fulam poveo autogolom Mikija van den Vena, novajlije iz Volfzburga, a uprkos tome što je Rišarlison prvim golom u sezoni poravnao na dodavanje Ivana Perišića, Totenhem je zakazao sa bele tačke. Svih pet izvođača za ekipu Marka Silve su bili precizni, dok je u Postekogluovom timu omanuo Dejvinson Sančes (odbrana Mareka Rodaka). Tako se ispostavilo da su štoperi Totenhemu došli glave.

Za razliku od Totenhema, drugom londonskom timu, posrećili su se udarci sa bele tačke. Brentford se plasirao u drugo kolo, u ultrazanimljivoj završnici duela sa Njuportom. Poveo je golom Matijasa Jensena u 87, činilo se da je izbegao dramu, ali je u šestom minutu nadokande izjednačio Kiban Rai (1:1). U penal seriji uspešniji je bio premijerligaš.

Penale je izbegao Bornmut, jer je na gostovanju Svonsiju prešao put od zaostatka do vođstva, pa izjednačenja u režiji Labudova, a onda je za ekipu novog trenera Andonija Iraole u nadoknadi pogodio Rajan Kristi (3:2). Prvu asistenciju po dolasku na Ostrvu, baš za taj pobedonosni gol, zabeležio je Džastin Klajvert, novajlija iz Rome, dok pogotkom može da se pohvali još jedan ovogodišnji potpisnik, Hamed Traore, čiji je ugovor posle pozajmice otkupljen od Sasuola.

Iščupao se Kristal Palas na gostovanju Plimutu, iako je gubio debelo od povratnika u Čempionšip, da bi na kraju, posle 0:2, slavio 4:2. Zanimljivo, londonski tim je tri gola postigao u razmaku od 59. do 62. minuta, zahvaljujući uticaju rezervista, Eberečija Ezea i Džordana Ajua (po asistencija), ali je presudnu ulogu imao Žan Filip Mateta (dva pogotka).

Od premijerligaša, Vulverhemtpon je bio ubedljiv protiv Blekpula (5:0).


tagovi

TotenhemFulamLiga kupLiga kup Engleske

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara