Detalj sa utakmice Napredak – TSC (©Star Sport)
Detalj sa utakmice Napredak – TSC (©Star Sport)

Nula u Kruševcu: Fudbal kad mu vreme nije i igra koja golove krije

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.03.24. | 18:01

Žarko Lazetić još jednom nije uspeo da nadmudri Vladimira Gaćinovića, u sudaru Napretka i TSC - a pod Bagdalom - 0:0

Utakmici u Kruševcu nedostajalo je nešto više. Ne samo iz razloga što su falili golovi i što je neatraktivan termin otupeo još fudbalskiju atmosferu pod Bagdalom, već najpre jer su nas TSC tokom cele sezone i Napredak tokom proleća navikli na dopadljiviju i zanimljiviju igru. Malo toga videli smo u sudaru dva interesantna sastava u Lazarevom gradu ovog popodneva. Napredak i TSC upisali su po bod, u trećem uzastopnom remiju dva kluba pod Bagdalom u Mozzart Bet Superligi - 0:0.

Ono što se dogodilo kragujevačkom Radničkom, kada je prošlog petka u ranim popodnevnim satima dočekao IMT, sačekalo je danas Napredak. Više nego neatraktivan termin, i to usred radnog dana, osujetio je mnogo bolju posetu pod Bagdalom, koja je i tako bila nešto bolja od prosečne. U prošlom kolu protiv Novog Pazara bila je duplo veća, slično onome na Čika Dači, upoređujući prethodno sa pređašnjim kolima, i prava je šteta što buđenje publike u Kruševcu i Kragujevcu nije podržano na pravi način, štaviše, udaren je šamar publici.

Izabrane vesti

Tek ponešto možemo izdvojiti iz sadržaja sa današnjeg meča. TSC je imao veći posed lopte, Napredak ozbiljnije napade. Mogao je Pantović već na startu da iskoristi veliku grešku Marinkovića, a mogli su i Blagojević, Vulić, Majdevac i Zličić kvalitetnije da zaprete Saviću i Iliću na golu. U najboljoj šansi iz prvog dela igre, šut Bastajića, posle obećavajeg napada, blokiran je od strane defanzivaca gostiju i bilo je jasno da pod Bagdalom niko u potpunosti neće uspeti da nametne svoju igru.

Nije se to dopalo Žarku Lazetiću, pa je probao da izmenom već na poluvremenu (Vlalukin zamenio Stanića) posed oplemeni konkretnijom igrom u napadu. I uspeo je tim iz Bačke Topole da još više ka golu Savića povuče linije odbrane domaćina, dok se Napredak još sigurnije odlučio na čekanje greške rivala i priliku iz kontre.

Petrović je probao da makazicama iznenadi Savića, ali je lopta otišla preko gola, dok je Marinković uspešno zaustavio dobar prodor Ćirkovića. A prvi šut gostiju u okvir gola videli smo nakon sat vremena igre, kada je Pantović oprobao šut glavom.

Probao je potom Gaćinović da probudi napad Napretka ulaskom Đorđa Jovanovića u igru, nešto kasnije i još nekoliko ofanzivaca. Imao je Napredak prečku rezerviste Marinkovića na isteku 90. minuta, posle centaršuta Marjanovića, koji je u igru ušao nekoliko minuta pre toga, ali osim toga skoro ništa interesantno nismo videli pred golom Ilića u nastavku igre, a do kraja meča prilično je splasnula i ofanzivna gostiju, i pored ulazaka Radina i Milovanovića, čime je TSC došao do 47. boda u prvenstvu i ostao siguran na trećem mestu na tabeli, dok je Napredak upisao još jedan bod na proleće, ukupno osmi, i u ovom trenutku bezbrižno diše izvan opasne zone, na desetom mestu.

-----------------------------

*** 24. kolo Mozzart Bet Superlige ***

NAPREDAK - TSC - 0:0 (0:0)

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: Srđan Jovanović

NAPREDAK: Savić 6, - Vukajlović 6, Mršić 6,5 Marinković 6, Jovanović 5,5 - Krstić 5,5, Ljubomirac 5,5 Zličić 6 (od 77. Marjanović -), - Bastajić 5,5 (od 70. Jovanović Đ. -), Blagojević 5,5 (od 83. Marinković -), Majdevac 5,5

TSC: Ilić 6, - Krstić 6 (od 89. Šoš-), Pejić 6, Stojić 6, Petrović 6,5, - Đakovac 6, Vulić 5,5 (od 75. Milovanović -), Stanić 5,5 (od 46. Vlalukin- ), Jovanović 5,5, Pantović 6, Ćirković 6 (od 75. Radin -)

Igrač utakmice: Nemanja Petrović (TSC)

-----------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA - 24. KOLO

Četvrtak

IMT – Javor 2:1 (1:0)

/Lutovac 40, L. Luković 80 – Skoko 60/

Napredak Kruševac - TSC Bačka Topola 0:0

Petak

16.30: (2.45) Spartak (3.30) Novi Pazar (2.95)

16.30: (3.30) Radnik (3.30) Radnički 1923 (2.25)

18.30: (3.80) Mladost (3.45) Čukarički (2.00)

18.30: (1.65) Vojvodina (3.70) Voždovac (5.60)

Subota

17.00: (1.95) Crvena zvezda (3.60) Partizan (4.20)

19.00: (2.35) Železničar (3.40) Radnički Niš (3.00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacTSC Bačka TopolaŽarko LazetićVladimir GaćinovićMozzart Bet SuperligaNemanja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara