Vinsent Jansen (©AFP)
Vinsent Jansen (©AFP)

Obračun Fostera i Jansena u flamanskom derbiju

Vreme čitanja: 3min | uto. 27.12.22. | 12:25

Vesterlo dočekuje Antverpen u poslednjem meču 18. kola prvenstva Belgije

Žestok flamanski okršaj spušta zavesu na 18. rundu Župiler Pro lige, prvu posle pauze zbog Mundijala. Vesterlo igra sa Antverpenom, kojeg je pobedio u osam od prethodnih devet domaćinstava, ali Veliki Stari ima ulogu blagog favorita. Vesterlo je pred odmor deklasirao Ostende sa 6:0, dok je Antverpen remizirao 2:2 na gostovanju aktuelnom prvaku Klub Brižu.

Žuto-plavi iz najmnogoljudnije belgijske provincije su tokom pauze odigrali dve prijateljske utakmice u Turskoj i izgubili u obe, od Basakšehira i Bešiktaša. Porazom je završena i poslednja prijateljska utakmica protiv ligaškog rivala Sint Trojdena.

Izabrane vesti

Ipak, KVC može da bude veoma zadovoljan načinom na koji je prošla sezona u Župiler ligi. Novajlija trenutno zauzima respektabilno sedmo mesto u belgijskom prvenstvu. Osvajač Kupa iz 2001. takođe može da se osloni na jak domaći teren, jer je tim trenera Jonasa de Roka u proseku osvojio dva poena kod kuće.

20.00: (2,85) Vesterlo (3,30) Antverpen (2,60)

U ofanzivi, Vesterlo zavisi od Lajla Fostera iz Južne Afrike. Napadač je do sada na 16 utakmica zabeležio osam golova, i tim učinkom je već udvostručio svoj rezultat u prošlosezonska 23 duela. Ovaj 22-godišnjak je u poslednjoj prijateljskoj utakmici još jednim golom pokazao da je zadržao glad za golovima sa tri pogotka u poslednje dve utakmice čak i tokom prekida Župiler lige.

Osim Fostera koji ima jaku kampanju iza sebe, vredi pomenuti i Nasera Šadlija, bivšeg belgijskog internacionalca koji je igrao na Mundijalu u Rusiji 2018. Vezista sada završava karijeru posle igranja u Totenhemu ili Monaku, a njegova dva gola u devet dosadašnjih utakmica pokazuju da ne uzima samo novac iz Vesterla. Očigledno je daleko od klase u kojoj je bio u prošlosti, ali posebno mladi igrači imaju velike koristi od ogromnog iskustva Šadlija.

To uključuje i aktuelne juniorske reprezentativce Belgije kao što je Maksim de Kiper. U svojoj drugoj sezoni u Vesterlu, 21-godišnjak je jasno sazreo i vodi na internoj klupskoj rang-listi asistencija sa šest uspešnih dodavanja.

Što se tiče Antverpena, on je skrenuo sa puta pre nego što je liga prekinuta. Nedostatak je bila ranjiva odbrana. Tim trenera Marka van Bomela, koji je prošlog leta preuzeo dužnost od Danca Brajana Priskea, uspeo je da ne primi gol samo jednom na poslednje četiri utakmice.

Crveni su drugi po učinku u ligi na domaćem terenu, ali je to bilo dovoljno samo da se smeste na šesto mesto na treću poziciju u generalnom plasmanu. S druge strane, Vesterlo je sedmoplasiran i osvojio je devet bodova manje, dok je zaostatak Antverpena za liderom Genkom 11 koraka.


BELGIJA - 18. KOLO

Petak

Epen - Seren 0:1 (0:0)

/Čarls Kuk 88/

Mehelen - Serkl Briž 1:1 (0:1)

/Storm 71 - Denki 3/

Gent - Standard 0:0

Ponedeljak

Klub Briž - Leven 1:1 (1:0)

/Đutgla 43pen - Nsingi 90+4/

Rojal Union - Ostende 3:0 (0:0)

/Teuma 51pen, Adingra 63, Vanzeir 90+5/

Kortrajk - Genk 1:0 (0:0)

/Avenati 83/

Šarlroa - Anderleht 0:1 (0:0)

/Zorgan 85ag/

Utorak

20.00: (1,75) Sint Trojden (3,60) Varegem (4,90)

20.00: (2,85) Vesterlo (3,30) Antverpen (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1VesterloAntverpen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara