Partizanu visi Liga šampiona, ne sme da izgubi nijednu do kraja: TSC ima lakši raspored

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 18:23

Ipak, bod u Kruševcu mogao bi na kraju da bude od velikog značaja za crno-bele

Partizanu ozbiljno gori pod nogama i moglo bi da mu se dogodi da ni posle osam godina ne zaigra u kvalifikacijama za Ligu šampiona! Nakon današnjih rezultata 34. runde Mozzart Bet Superlige, prvi pratilac TSC prišao mu je na samo dva boda zaostatka. Pretio je šesti uzastopni poraz crno-belima, gubili su sa 1:3 u Kruševcu, od najlošije ekipe u plej-of grupi, ali nekako su uspeli da se izvuku i makar bod ponesu kući za Beograd.

Crno-beli i dalje zavise isključivo od sebe. Pogodak Gajasa Zahida u 89. minutu za 3:3 na prvi pogled možda ne znači mnogo, međutim u konačnici bi mogao da bude od izuzetnog značaja. U prevodu, s današnjim porazom pod Bagadalom i svim pobedama TSC-a, Parni valjak ostao bi bez drugog mesta ukoliko bi do kraja izgubio makar samo jedan bod. Odnosno, ukoliko bi odigrao nerešeno. Ovako, crno-beli imaju prostora za jedan kiks (remi) u foto finišu, jer u slučaju istog broja bodova imaju prednost u odnosu na Topolčane, pošto su prvi deo šampionata završili ispred njih.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, nezapamćeno je otkako se domaće prvenstvo igra u ovom sistemu da nakon prva četiri kola Partizan ima jedan jedini bod?! Ali budimo realni - posrnuli beogradski velikan više zaista ničim ne može da nas iznenadi.

Da skratimo i pređemo na suštinu: glavna tema i pitanje posle svega što se izdešavalo u Kruševcu i u Bačkoj Topoli jeste šta čeka Partizan i TSC do kraja trke za drugo mesto, odnosno za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona?

Prvi utisak je da nešto lakši raspod ima ekipa Žarka Lazetića...

PARTIZAN DO KRAJA

35. kolo: Mladost Lučani (D)

36. kolo: Čukarički (G)

37. kolo: Radnički 1923 (D)

TSC DO KRAJA

35. kolo: Čukarički (D)

36. kolo: Mladost Lučani (G)

37. kolo: Napredak (D)

Istina, i jedni i drugi imaju Čukarički, međutim nije mala stvar što će TSC sa Brđanima igrati kod kuće, dok crno-beli moraju na Banovo brdo. Pritom, Partizan će morati da megdan Radničkom u poslednjem kolu, kome će od tog susreta verovatno zavisiti da li će u Evropu, a TSC-u dolazi nezainteresovani Napredak s gomilom omladinaca u sastavu.

Malo prednost Beograđana leži u tome što sa Lučancima igraju kod kuće...

Podsećanja radi, Partizan je poslednji put kvalifikacije za LŠ igrao još u sezponi 2016/17. Tada ga je Olimpijakos izbacio u trećoj rundi. Prošle godine TSC je takođe završio ispred crno-belih i tako im oduzeo mogućnost da kao drugi zaigraju u istoj fazi, samo u stazi 'nešampiona'.

Na leto drugoplasirani u Srbiji kvalifikacije za elitu počinje od drugog kola, razume se, u stazi 'nešampiona', gde je konkurencija paklena.



tagovi

Mozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara