Antonio Nusa (AFP)
Antonio Nusa (AFP)

Od svih premijerligaša, uzeće ga Brentford i srušiti klupski rekord

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 13:45

Antonio Nusa ide u Premijer ligu za 30.000.000 evra fiksno i mogućih 5.000.000 kroz potencijalne bonuse... Norveški tinejdžer ostaje u Brižu do kraja sezone

Delovalo je da je Totenhem najzainteresovanji, londonskom klubu se u pregovorima sa velikim norveškim talentom Antonijom Nusom i Klub Brižom, pridružio Čelsi... U Njukaslu su takođe izuzetno cenili Nusine kvalitete, ali niko od pomenutih nije bio spreman da prihvati finansijske zahteve belgijskog velikana. Ipak, našao se klub, takođe iz Premijer lige voljan da pred čelnike Briža stavio 30.000.000 evra fiksno i još 5.000.000 kroz potencijalne bonuse i dogovori najskuplji transfer u istoriji kluba. Brentford će izvesno obezbediti potpis 18-godišnjeg krila, koje će ostaviti u Belgiji na pozajmici do kraja sezone.

Vest je Evropom odjeknula od dobro obaveštenog belgijskog novinara Saše Tavolijerija koji je precizirao finansijske detalje i najavio da tinejdžer uskoro putuje u Englesku kako bi potpisao ugovor sa novim poslodavcem, ugovor do 2030. godine!

Izabrane vesti

Kada bude stavio autogram na šestogodišnju saradnju, postaće zvanično i najveći izadatak u istoriji kluba iz zapadnog Londona. Do sada je na vrhu liste bio štoper iz Republike Irske Nejtan Kolins (21), letos plaćen Vulverhemtonu 26.850.000 evra.

Dakle, nije žalio Brentford novac za najboljeg driblera belgijske elite, za momka koji je prosečno na svakih 90 minuta imao po pet uspešnih driblinga. Ove sezone 18-godišnjeg je češće ulazio sa klupe nego što je bio starter, ali doprinela je tome i povreda leđa zbog koje je propustio pet prvenstvenih duela. U aktuelnoj takmičarskoj godini sakupio je 16 ligaških nastupa uz tri gola i dve asistencije. Dakle, nije premijerligaš razbio kasu zbog statistike, već se uzada(o) u potencijal momka koji je karijeru počeo u norveškom Stabeku. Odatle je leta 2021. godine, kao 16-godišnjak doveden u Briž za 3.000.000 evra.

Tinejdžer je početkom septembra prošle godine debitovao za reprezentaciju Norveške i na prva četiri nastupa uspeo da postigne jedan i namesti čak četiri gola.


tagovi

Antonio NusaKlub BrižBrentfordTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara