Dragan Pantelić
Dragan Pantelić

ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA - Dragan Pantelić: Ako se kockice poklope, Srbija ide u polufinale

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.06.18. | 10:42

Legendarni golman reprezentacije Jugoslavije veliki je optimista što se tiče učinka Orlova na Svetskom prvenstvu

Svetsko prvenstvo 1982, polufinale Olimpijskih igara 1980, protagonista zlatnog doba Radničkog iz Niša, čovek koji je bio golman, ali je postigao dvadesetak golova u karijeri... Sve je to Dragan Pantelić, jedan od najboljih čuvara mreže u istoriji na ovim prostorima.

Mnogo je toga preturio Pantelić preko glave u svojoj karijeri, mnogo iskustva nakupio, i zato njegove reči za MOZZART Sport treba dobro poslušati...

Izabrane vesti

Pantelić je ujedno i poslednji učesnik u seriju MOZZART Sport „Odbrojavanje do Mundijala“.

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE?

Pratio sam i malo teže smo se plasirali. Strahovali smo, morali smo poslednju utakmicu kod kuće da strepimo... Postoji činjenica koja se prožima unazad 30-40 godina, da imamo jedan isti problem kroz sve generacije. Uvek imamo nekog Dangu, čitali ste onu pripovetku, koji slepo vodi kako mu neko nešto kaže. Nema svoje. Taj Danga je opredeljen, dobio je da vodi tu ekipu. Mi taj problem imamo, kažem, 30-40 godina, niko nema svoju slobodu... Jedini koji je imao tu slobodu i napravio je neki rezultat, to je bio Ivica Osim. Ja sam čuo, ako je to istina, kad je pravio spisak, kaže "Ovo su mojih 11 igrača, a ovi ove ostale napišite do kraja“. Mi uvek imamo taj problem, u ranije vreme zbog politike, u poslednje zbog menadžera. Ali što se tiče igrača i selekcije, mi imamo kvalitet, i ako se slože kockice, trebalo bi i Bog da nas nagradi, možemo da dosegnemo polufinale, finale... Ali uz jedan veliki uslov, da nema mešanja, da igraju najbolji, jer kad igraju mi imamo vrhunske igrače. Moramo da nađemo pristup, mi se izgubimo u balkanskom mentalitetu, onda čekamo da nam se nešto loše desi, pa nam se vrati neki inat, pa sad ćemo mi opet, i tako do kraja... Ti kad napraviš jedan kiks, ti ode u ponor. Imamo kvalitet, dobre igrače, samo da se slože kockice i da oni odigraju glavom, ne srcem! Mi imamo vrhunske igrače, a oni koji ne znaju igraju srcem, dok oni koji znaju uzmu pa razmišljaju. Mislim da ćemo ovog puta biti nagrađeno za sve one pehove, što su drugi uticali na našu igru, na naše rezultate, da će to da nam se vrati. Uvek je neko iskoristio neke naše slabosti, ne igračke, nego neke vanfudbalske, i uzeo nam ono što zaslužujemo.

Srbija ulazi u polufinale - kvota 17

OČEKIVANJA OD GRUPE U KOJOJ SE SRBIJA NALAZI?

Iskreno se nadam da ćemo samo s Brazilom grati nerešeno, a da ćemo sve ovo ostalo dobiti. Prva je najvažnije, bez obzira na to s kim igraš. I mi da smo u Španiji 1982. prvu dobili, išli bismo dalje. Nema slabih utakmica. Svaka prva je najbitnija, ako tako razmišljaš, napravićeš rezultat. Ako ti tražiš neki alibi, kao ako ovu ne dobijemo, dobićemo sledeću... Nema kalkulacija!

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

Fudbal su uništili klubovi, tako je to veoma teško... Uzmite Argentinu s Mesijem i Barselonu s Mesijem, dve različite priče. Ta pomeranja igrača po svetu, uticaj različitih taktika, to skrnavi fudbal. Drugo je bilo kad su za reprezentaciju igrali igrači iz domaćih prvenstava. Onda je bilo kompaktnije... Sad ima velikih zvezda, prenose mentalitet iz kluba. Ronaldo? Svi igraju za njega. U selelkciji ne može to. Oni imaju veliki problem, i Argentina ima veliki problem...

POTENCIJALNO IZNENAĐENJE?

Biću pristrasan, očekujem nas da budemo bum ovog Svetskog prvenstva. Ja imam veliki problem, uvek navijam za slabije... Činjenice su da imamo kvalitet igrača, i vidim nas kao veliko otkrovenje.

KO BI MOGAO DA IGRA U FINALU U MOSKVI?

Srbija - Brazil!

Finale Brazil - Srbija - kvota 170

Sve prognoze za SP pogledajte u našoj rubrici ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA

 


tagovi

Odbrojavanje do MundijalaRusija2018Dragan Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara