""
""

Oglasio se i Aksel Vitsel: Nije mi bilo lako da izaberem… Forza Juve!

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.17. | 16:37

“Šta ako Vitsel polomi nogu za tri meseca”, zapitao se njegov menadžer

“Razmaženi talenat”, “Uvreda od čoveka”, “Igrač-novčanik”… Samo su neki od naslova u belgijskim medijima koji su se obrušili na Aksela Vitsela i njegov izbor da se u megatransferu preseli u kineski Tjanđin Kvanžan. I da zbog toga odbije priliku da sa Juventusom osvaja trofeje…

Izabrane vesti

Belgijanci su ogorčeni što je njihov reprezentativac stavio finansijske ispred sportskih interesa. Traže i da ga selektor više ne poziva u reprezentaciju jer očigledno da fudbal i sportski motivi ne zanimaju Vitsela.

Oglasio se i Vitsel koji pravda svoj izbor.
“Bila je to teška odluka. Sa jedne strane imate veliki klub poput Juventusa, a sa druge strane imate ponudu koju nisam mogao da odbijem jer obezbeđuje budućnost moje porodice. Nastaviću da navijam za Juventus i nadam se da će uspeti da osvoje Ligu šampiona. Možda nam se putevi opet ukrste jednog dana”, rekao je Vitsel.

Jedan od njegovih menadžer Alan Goble je u izjavi za belgijske medije poručio da on nije presudno uticao na igračevu odluku, ali da je poštuje.
“Nismo želeli sapunicu kao prošlog leta. Ne želim da se mešam u Vitselov izbor, ali moram da istakenm da je veliku ulogu imao i njegov otac koji mu je menadžer tokom cele karijere. Zato izgleda kao logičan izbor što je prihvatio ponudu iz Kine. Aksel ima 28 godina, ima ćerku, a uskoro će i po drugi put postati otac. Ušao je u poslednjih šest meseci ugovora i morao je dobro da razmisli o svemu. Šta ako za tri meseca polomi nogu? Šta bi onda bilo sa njim? Razmišljao je racionalno”, rekao je Alan Goble.

(FOTO: Action images)


tagovi

Aksel VitselEvropaItalijaJuventusPremijer ligaRusijaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara