Ohi Omoižuanfo (©AFP)
Ohi Omoižuanfo (©AFP)

Ohi dočekao selektorov poziv: Zvezdin napadač menja Kinga protiv Turske i Crne Gore

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 19:48

Promene na spisku norveške reprezentacije

Ohi Omoidžuanfo postiže golove kao na traci. U prvenstvu ih je dao 22 u 20 utakmica, a ukupno ove sezone 26 u 31 meču. To, međutim, nije bilo dovoljno selektoru norveške reprezentacije, Staleu Solbakenu, da ga pozove u nacionalni tim, ali je zbog nekoliko povreda, ipak, morao da se okrene i budućem napadaču Crvene zvezde, koji u januaru stiže iz Moldea.

Norvežani će za oktobarske duele sa Turskom i Crnom Gorom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biti bez prvog strelca i najboljeg igrača, Erlinga Halanda, ali i bez napadača Votforda, Džošue Kinga. Obojica su se našli na Solbakenovom spisku, ali su naknadno otpali iz konkurencije, dok je od ranije povređen i Sosijedadov Aleksander Serlot, što je omogućilo Ohiju da po drugi put u karijeri dobije priliku da se nađe u reprezentaciji svoje zemlje.

Izabrane vesti

PETAK, 20.45: (2.15) TURSKA (3.50) NORVEŠKA (3.60)

Debitovao je 2017. u prijateljskom meču, a videćemo hoće li mu selektor ukazati poverenje za predstojeće mečeve od velike važnosti u borbi za plasman na Mundijal u Kataru.

Norveška je trenutno na deobi prvog mesta Grupe G sa Holandijom. Obe selekcije imaju po 13 bodova četiri kola pre kraja, prati ih Turska sa 11, Crna Gora ima osam, Letonija pet, dok je Gibraltar poražen u svih šest dosadašnjih mečeva.

Norvežani prvo 8. oktobra gostuju u Istanbulu, pa 11. dočekuju Crnu Goru. Holandija će imati mnogo lakši posao, pošto gostuje u Letoniji i dočekuje Gibraltar.

Pored Ohija, naknadni poziv selektora Solbakena dobili su i defantivac Union Berlija Džulijan Rijerson i vezista Alborga Iver Fosum, dok je povreda sprečila Fredrika Midtsja iz AZ Alkmara da se odazove selektoru.



tagovi

FK Crvena zvezdaNorveška 1NorveškaOhi OmoidžuanfoStale Solbaken

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara