Navijači Liverpula (©Reuters)
Navijači Liverpula (©Reuters)

Oko 2.000 navijača Liverpula tuži UEFA zbog finala Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.09.22. | 13:09

Gužve na ulazima u Parizu uoči meča sa Real Madridom ostavile posledice na Ostrvljane

Preselo je parisko finale Lige šampiona navijačima Liverpula. Svima zbog poraza od Real Madrida 0:1, a većini zbog dešavanja na ulicama francuske prestonice uoči utakmice.

Ogromne gužve oko stadiona i spor ulazak na tribine uzrokovao je odlaganje početka meča za 35 minuta, što je presedan kada se radi o tako velikom događaju, ali tu nije kraj agonije. Oko 2.000 pritalica engleskog kluba najavilo je tužbe protiv Evropske fudbalske organizacije zbog povreda i psihološke traume koje su doživeli 28. maja u Parizu.

Izabrane vesti

Advokati su već angažovani, a tužba Uefi biće podneta zbog kršenja ugovora o prodaji karata i nemara u brigi o navijačima koji su fizički i psihički povređeni.

I sam Liverpul je prikupio 8.500 svedočenja svojih navijača o dešavanjima uoči finala Lige šampiona za nezavisnu reviziiju koja će biti dostavljena Uefi za internu istragu.

"Naši navijači su pretrpeli mučna iskustva. Najčešće se ponavljaju teme kao što su gužva, nedostatak putnih informacija, krađa ulaznica od strane lokalnih bandi, prekomeran broj policije za nerede i njihova loša organizacija, problemi na punktovima oko stadiona, nedostatak komunikacije...", izjavio je izvršni direktor Redsa, Bili Hogan.

Uefa je povodom problema koji su se dešavali u Parizu uputila javno izvinjenje navijačima oba kluba i poručila da takve stvari ne smeju da se ponove, uz pokretanje interne istrage kojom bi trebalo da bude utvrđeno ko je odgovoran.

Kako stvari stoje, moraće evropska Kuća fudbala i da plati odštetu onima koji su podneli tužbe.

"Najbitnije je da lekcija bude naučena i da se u budućnosti ne ponavljaju scene kao u Parizu", istakao je Hogan.


tagovi

LiverpulUEFAnavijači

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara