Milan Jevtović (©MN Press)
Milan Jevtović (©MN Press)

Olborg poslednja prepreka do Evrope za Jevtovića i društvo

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 12:36

Orhus u danskom baražu za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije domaćin najboljem timu plej-auta

Danski sistem takmičenja pruža priliku jednom timu iz donjeg doma da se domogne izlaska na međunarodnu pozornicu, i do nje je došao Olborg. Kao najbolji iz plej-auta tim španskog trenera Martija Sifuentesa stigao je do finalnog obračuna sa Orhusom za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije (19.00).

Prednost je na strani Orhusa, koji je u plej-ofu zauzeo četvrto mesto, pa ima mogućnost da na domaćem terenu pronađe put do novoformiranog kontinentalnog nadmetanja. Međutim, primetno je da su Beli u slabijoj formi. Poraženi su na poslednja dva duela, a na prethodnom ih je Midtjiland deklasirao sa 4:0.

Izabrane vesti

19.00: (2,05) Orhus (3,45) Olborg (3,80)

Biće ovo dvoboj dve ekipe koje su u nedavnoj prošlosti imale donekle različite rekorde. Domaći tim je pobedio u tri od poslednjih osam odigranih duela. U tom opsegu je četiri puta poražen i jednom remizirao, dok su gosti slavili u četiri navrata, izgubivši samo dva. Orhus je primio najmanje gol u protekla tri susreta, a pet od poslednjih šest mečeva završio je sa 3+.

Sa druge strane, Olborg je slavio na poslednja dva duela, pre četiri dana je bio veoma ubedljiv protiv Sonderjiska pobedivši ga 4:0 i pun sammopuzdanja iščekuje konačnu bitku.


Ovo će biti treća utakmica u sezoni između Orhusa i Olborga, s tim da su Beli bili uspešniji pošto su minulig decembra trijumfovali sa 3:0, dok je na terenu crveno-belih bilo nerešeno 1:1.

Naposletku, dodajmo i da boje Orhusa brani

Milan Jevtović

, srpski internacionalac koji je ranije nosio dresove čačanskog Borca, LASK-a, Bodea, Antalije, Rozenborga, Crvene zvezde i APOEL-a. Na drugoj strani, Olborg ima talentovanog srspkog defanzivca Vladimira Prijovića.

DANSKA 1, BARAŽ ZA LIGU KONFERENCIJE

Petak

19.00: (2,05) Orhus (3,45) Olborg (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Danska 1OlborgOrhusMilan Jevtović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara