Omladinci Partizana protiv Univerzitatee na startu Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 15:23

Šampion Omladinske lige Srbije dobio rivale u UEFA Ligi mladih

Seniorski tim ove sezone neće igrati ni u jednom od tri evropska takmičenja, ali će boje Partizana na Starom kontinentu braniti omladinci! Oni će u prvom kolu UEFA Lige mladih igrati protiv ekipe Univerzitatee iz Krajove, odlučeno je današnjim žrebom u Nionu.

Crno-beli će prvi meč igrati 4. oktobra u Krajovi, dok je revanš zakazan za 25. oktobar u Beogradu. Ukoliko uspe da preskoči prvu prepreku, Partizan će se u drugom kolu sastati sa pobednikom dvomeča Turan Turkistan (Kazahstan) – Šerif Tiraspolj (Moldavija).

Izabrane vesti

U tom slučaju prvi meč bi na programu bio 8. novembra u Kazahstanu ili Moldaviji, dok bi se revanš igrao 29. novembra u Beogradu. Tek ukoliko bi savladali i drugog rivala, crno-beli bi se u plej-ofu priključili drugoplasiranim timovima iz grupne faze.

Podsetimo, Partizan je učešće u Ligi šampiona za mlade obezbedio pošto je osvojio Omladinsku ligu Srbije sa šest bodova ispred Crvene zvezde. Večiti rival će takođe biti deo takmičenja, s tim da učešće započinje iz grupne faze, koju čine isti klubovi kao i u seniorskoj Ligi šampiona. Dakle, crveno-beli biće u grupi sa omladincima Mančester Sitija, Lajpciga i Jang Bojsa.

Titulu brani AZ Alkmar, koji je prošle sezone u finalu savladao Hajduk iz Splita, a put kao krovu Evrope započeo je iz prvog kola, baš kao što će i Partizan ove godine.



tagovi

Liga šampiona za mladeLiga šampiona za omladinceFK PartizanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara