Đorđe Jovanović (© Maccabi Tel Aviv FC)
Đorđe Jovanović (© Maccabi Tel Aviv FC)

Đorđe Jovanović briljira kod Krstajića – gol i asistencija za nastavak šampionske trke

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.03.22. | 20:49

Makabi vezao sedmu pobedu

Makabi iz Tel Aviva prvu fazu prvenstva završava jkao legitimni kandidat za titulu, uz samo tri boda zaostatka za Makabi Haifom – tek treba da odigra utakmicu protiv Beitara iz Jerusalima –, a najveće zasluge za to idu na račun Đorđa Jovanovića!

Srpski napadač briljira otkako je stigao zimus u Makabi i sasvim logično igra najbolji fudbal dosadašnje karijere. Mladen Krstajić mu je očigledno našao žicu jer sada više ne prođe ni utakmica, a da se doskorašnji golgeter Čukaričkog ne upiše u listu strelaca. Danas je u pobedi nad Hapoelom iz Hadere rezultatom 2:0 upisao gol i asitenciju. Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu, tačnije posle Makabijevog blickriga u Jovanovićevoj režiji. Prvo je mrežu zatresao u 33. minutu, da bi samo četiri minuta kasnije namestio pogodak za Stipa Pericu.

Izabrane vesti

Jovanović je tako na najbolji mogući način opravdao poverenje kluba koji je za njega zimus izdvojio bezmalo dva miliona evra. U dosadašnjih šest utakmica učestvovao je u jednom golu više. Tačnije, šest puta tresao je mrežu, od toga je četiri postigao u protekla tri kola, uz još jednu asistenciju.

Makabi je vezao sedmu ligašku pobedu i prepun samopouzdanja dočekuje plej-of za titulu. Nije danas briljirao protiv Hapoela, ali je srpsko-hrvatski duo uradio dovoljno da se pobeda ne dovede u pitanje. Nije bilo previše šansi za gol, ali je Makabi držao visok intenzitet i kontrolu lopte, što je bilo sasvim dovoljno za rutinski trijumf.


tagovi

Makabi Tel AvivĐorđe JovanovićMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara