https://fss.rs/
https://fss.rs/

Orlići na korak do Svetskog prvenstva, Luković puca visoko: Naše ambicije se ne završavaju u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 18:21

Selektor kadetske reprezentacije Srbije izneo očekivanja pred sutrašnji meč

Sam početak delovao je ujedno i kao kraj učešća kadetske reprezentacije Srbije na Prvenstvu Evrope u Mađarskoj. Orlići su takmičenje započeli ubedljivim porazom od Slovenije u prvom kolu grupne faze i posle samo 90 minuta našli se na rubu eliminacije, ali su težim putem, preko Italije i Španije, pronašli put do nokaut faze. Međutim, prema rečima selektora Aleksandra Lukovića duel sa Poljskom u četvrtfinalu (subota, 15.00) samo je usputna stanica naše reprezentacije na putu ka višem cilju.

Izabrane vesti

"Da se ne vraćamo više na grupnu fazu i rezultate koje smo ostvarili. Čeka nas utakmica protiv Poljske u četvrtfinalu i zaista mi je drago što smo se plasirali među osam najboljih timova u Evropi. Slagao bih kada bih rekao da se tu završavaju naše ambicije", rekao je Luković pred početak poslednjeg treninga uoči četvrtfinalnog okršaja sa Poljskom.

Okrašaj za koji se, sudeći na osnovu izjava selektora kadetske reprezentacije, temeljno pripremila.

"Sutra nas očekuje izuzetno zahtevna utakmica protiv ekipe koja je izvanredna u visokom presingu. To im je zaštitni znak, opredeljenje i način na koji igraju. Prema statističkim podacima najbolja su ekipa u pogledu broja pasova koje dozvoljavaju protivniku kada započinje napad. To dovoljno govori o njihovom intezitetu i kvalitetu kada je reč o visokom presingu. Igraju direktan fudbal i ekipa su koja poseduje zavidan kvalitet, ali kao i svi, imaju i svoje mane, koje ćemo pokušati da upotrebimo u našu koristi. Današnji trening smo iskoristili da se dodatno pripremo za duel sa Poljskom i spremimo taktičke varijante u fazi napada i odbrane."

Podseća Luković da pobeda nad Poljskom našoj reprezentaciji ne donosi samo plasman među četiri najbolje selekcije na Starom kontinentu...

"Apsolutno verujem u ono što radimo, verujem u ove momke i drago mi je da ćemo imati priliku da trenutno ostvareni rezultat poboljšamo, jer sutrašnja utakmica ne donosi samo polufinale Evropskog prvenstva, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine."

Luković za meč sa Poljskom ne može da računa jedino na veznog fudbalera Čukaričkog Stefana Mitrovića.

"Nažalost, Stefan Mitrović neće moći da igra zbog suspenzije, ali su svi ostali zdravi i spremni. Imam apsolutno poverenje u igrače koji su tu, ni najmanju sumnju nemam da će svi odgovoriti zahtevima na pravi način, kao što su to činili i do sada. Spremamo se i svi jedva čekamo da utakmica počne. Očekujem da napravimo zaista dobar rezultat sutra", zaključio je Luković.

Očekivanja pred sutrašnji meč, ali i utiske svega do sada urađenog u Budimpešti, izneo je i Vladimir Petrović Pižon, član Izvršnog odbora FSS i jedan od članova delegacije naše reprezentacije na turniru u Mađarskoj.

"Atmosfera je izvanredna, vidi se i po momcima da su vrlo ozbiljno shvatili ovo takmičenje, kao i ceo stručni štab na čelu sa selektorom Aleksandrom Lukovićem, koji radi fantastičan posao i veoma sam zadovoljan stavom čitavog tima. Od ranije sam upoznat sa kvalitetima naše reprezentacije i mislim da smo u prvoj utakmici možda malo i potcenili Sloveniju, jer smo pre šampionata Evrope odigrali dve prijateljske utakmice sa njima i lako ih rešili u svoju korist. Ali zato nam je dobro i došla ta šok-terapija pre duele sa Italijom i Španijom, protiv kojih su naši dečaci stvarno izuzetno odigrali i pokazali svoj pravi kvalitet. Selekcija Poljske je vrlo nezgodna ekipa koja igra baš tvrd fudbal, koji nam nekad odgovara, a nekad i ne. Mislim da možemo da napravimo dobar rezulat."

Ističe Petrović da je plasman u četvrtfinale samo još jedna potvrda dobrog rada, kako u omladinskim, tako i u seniorskoj reprezentaciji.

"Uvek smo imali kvalitetan rad sa mlađim selekcijam, sada je samo dodatno potvrđeno. Ukoliko ova generacija savlada Poljsku, ne samo da ćemo se plasirati među četiri najbolje reprezentacije u Evropi, već i po prvi put na Svetsko prvenstvo u ovom uzrastu, što bi bio vanserijski rezultat. Ranije smo imali manje uspeha sa A timom, ali su sada došla lepša i bolja vremena. Plasirali smo se na Svetsko prvenstvo, očekujemo da se posle 24 godine plasiramo i na Prvenstvo Evrope u Nemačkoj. Nadamo se dobrom rezultatu naših kadeta sutra, svi živimo za to", zaključio je Petrović.


tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo U17

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara