©Reuters
©Reuters

Ovo je pljačka! Opšta uzbuna na Ostrvu zbog penala koji je spasio Pari Sen Žermen (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.11.23. | 02:46

Poljski sudija Šimon Marčinjak posle gledanja VAR snimka doneo je odluku da dosudi najstrožu kaznu, iako je bilo evidentno da je lopta kod centarušta Usmana Dembela prvo udarila u telo Valentina Livramenta, pa tek onda u ruku, što je izazvalo lavinu negativnih komentara širom planete

Ostrvo je na nogama! Opšta neverica vlada među fudbalskim autoritetima, ali i ostalim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari zbog jedanaesterca koji je u nadoknadi utakmice između Pari Sen Žermena i Njukasla dosuđen za domaći tim, a koji je spasio Svece poraza u ovom meču i mogao bi Svrake da ostavi bez plasmana u osminu finala Lige šampiona.

Poljski sudija Šimon Marčinjak posle gledanja VAR snimka doneo je odluku da dosudi najstrožu kaznu, iako je prema generalnom mišljenju bilo evidentno da je lopta kod centarušta Usmana Dembela prvo udarila u telo Valentina Livramenta, pa tek onda u ruku, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na Ostrvu, ali i širom planete. Kilijan Embape je bio siguran sa bele tačke, pa su Parižani u osmom minutu nadoknade izbegli kapitulaciju (1:1).

Izabrane vesti

Izuzetno glasan u studiju Skaj Sporta bio je stručni konsultant i bivši trener Totenhema i Aston Vile, Tim Šervud, koji je odluku nazvao „odvratnom“, pokušavajući prilično glasno da objasni da u ovakvim situacijama nema govora o jedanaestercu, jer igrača lopta pogađa u telo i ne postoji nikakva mogućnost da izbegne kontakt s rukom, kao i da nema nikakvog neprirodnog položaja jer je igrač u trku.

Svi ostali govore da se radi o klasičnoj – krađi.

Legendarni as Njukasla Alan Širer koristio je i vulgarne reči tokom svog komentara, dok je nekadašnji napadač Liverpula Sten Kolimor napisao kratko „VAR, molim te umri“. Gari Lineker je baš kao i Šervud rekao da je smešna odluka da se tako nešto okarakteriše kao penal.

Nekadašnji prvotimac Njukasla i bivši reprezentativac Engleske Džermejn Dženas kaže da su momci uradili sve da bi došli do situacije da se u poslednjem kolu protiv Milana bore za overu osmine finala, ali im je to oduzeto očiglednom krađom.

„Igrači su bili tamo i uložili sve u svoj meč. To bi trebalo da bude jedna od onih istorijskih pobeda, ali su opljačkani, očigledno su opljačkani. Sudija je imao dobar meč, ali je na kraju poklekao, jedna od najsramnijih odluka koju sam video poslednjih godina“, rekao je Dženas.

Rešenje za navodnu nepravdu nije mogao da pronađe ni šef struke Njukasla Edi Hau. Jednostavno, posle večerašnjeg rezultata stanje na tabeli kaže da Svrake nemaju ništa u svojim rukama uoči poslednjeg kola.

„Nije jedanaesterac kada vas lopta pogodi u grudi, a zatim u ruku koja je postavljena nisko. Nije mi dozvoljeno da analiziram, ne mogu da kažem ono što mislim u sebi. Mislio sam da je sudija imao dobar meč do tog trenutka, bio je čvrst“, rekao je Hau.

Dortmund je velikom pobedom na San Siru obezbedio plasman u osminu finala, tako da će mu i bod na svom terenu protiv Pari Sen Žermena biti dovoljan da obezbedi prvo mesto u grupi. Ipak, Svecima bod neće biti dovoljan da ostanu na drugom mestu, ukoliko Njukasl savlada Milan na Sent Džejms Parku u poslednjem kolu. Dakle, biće izuzetno uzbudljivo za dve nedelje, a mnogi će zbog ove situacije svim silama navijati za ekipu Edija Haua.



tagovi

Kilijan EmbapeEdi Hau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara