Oživeo Džejdon Sančo, Bajno Gitens kao vetar, majstorija Mukoka (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.01.24. | 20:45

Dortmund konačno siguran...

Živ je Dortmund! Živ je Džejdon Sančo! Za borbu za titulu je kasno, to je svima jasno, ali večerašnje izdanje Milionera hrabri navijače da Liga šampiona ne trebalo da izostane ni iduće godine. 'Fenjeraš' Darmštat možda nije pravi reper, no u situaciju u kakvoj se Borusija nalazi (peto mesto) i ambijentu u kom je završen prvi deo šampionata (četiri kola bez pobede), ovih 3:0 na Belenfaltoru zaista izgledaju kao bingo za Edina Terzića i njegove momke. Pogotovo kada se na rezultat doda savim solidno povratničko izdanje pomenutog Sanča.

Mladi posrnuli as predstavljen je pre manje od 48 sati, a već danas dobio je šansu da sa 'desetkom' na leđima odigra više od 35 minuta. Imajući u vidu da ga na terenu nije bilo četiri i po meseca, njegov učinak više je nego zadovoljavajući. Sančo je u 77. minutu lepo prihvatio pas od Donjela Malena, video da se Marko Rojs ubacio i odigrao precitan pas u sredinu. Dortmundovom veteranu preostao je najlakši deo posla. Bio je to pogodak za 0:2, kojim je utakmica definitivno rešena.

Izabrane vesti

Zanimljivo da su i Rojs i Sančo u igru ušli u 55. minutu, odnosno da su zamenili tandem koji je doneo prednost gostima. U pitanju su Džejmi Bajno Gitens i Julijan Brant.

Bilo je to hrabra odluka Edina Terzića, ali ispostavilo se ispravna...

Mlađani Bajno Gitens pružio je zaista dobru partiju i šteta što će njegov divan prodor i asistencija za Brant ostati u drugom planu zbog Sančovog velikog povratka. Sve u svemu, ukoliko pozajmljeni igrač Mančester Junajteda bude morao da se bori za mesto u timu sa zemljakom, neće mu biti nimalo lako. Jer Bajno Gitens definitivno nadolazi u vrhunskog krilnog napadača.

Uostalom, pogledajte samo taj prodor pre nego što će Brant pogoditi za 1:0...

Taktički zrelo i odgovorno u najvećem delu susreta odigrala je Borusija i konačno nije dovela u pitanje pobedu nijednog trena, mada je Georg Kobel imao jednu sjajnu odbranu na 0:1. Ali generalno gledano, bila je to sigurna partija, krunisana još jednim lepim pogotkom rezerviste Jusufe Mukoka.

Marcel Zabicer lepo je gurnuo loptu u prazan prostor, da bi 19-godišnji napadač driblinzima izbacio dvojicu čuvara i pogodio za konačnih 0:3.

Ovo je najubedljivija pobeda Borusija ove sezone i prva sa tri ili više goloca razlike posle osam meseci.

NEMAČKA 1 – 17. KOLO

Petak

Bajern Minhen - Hofenhajm 3:0 (1:0)

/Musijala 18, 70, Kejn 90/

Subota

Augzburg - Leverkuezn 0:1 (0:0)

/Palasios 90+4/

Frajburg - Union Berlin 0:0

Majnc - Volfzburg 1:1 (0:1)

/Vidmer 61 - Černi 12/

RB Lajpcig - Ajntraht Frankfurt 0:1 (0:1)

/Knauf 7/

Keln - Hajdenhajm 1:1 (1:0)

/Zelke 29 - Buš 55/

Darmštat - Dortmund 0:3 (0:1)

/Brant 24, Rojs 77, Mukoko 90+2/

Nedelja

15.30: (2,25) Bohum (3,60) Verder (3,30)

17.30: (3,50) Borusija Menhengladbah (3,90) Štutgart (2,05)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara