Dragan Simović, Branko Stojaković i Novica Tončev (©Starsport)
Dragan Simović, Branko Stojaković i Novica Tončev (©Starsport)

Paralelna vlada FSS smenila Pantelića, Bjeković novi predsednik! Krivična prijava protiv Šurbatovića zbog pečata

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 14:01

Potpuno ludilo u Staroj Pazovi

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić tvrdi da je na delu “pokušaj puča“ u Staroj Pazovi i veruje da njegova opozicija u Izvršnom odboru posle smene šestorice članova nema ovlašćenja da donosi odluke. Druga struja, koju čine Novica Tončev, Dragan Simović, Jovan Šurbatović, Milan Karadžić, Dragomir Lazović, Branko Stojaković, Marjan Rnić, Dragan Ilić, Saša Bajčetić, Dušan Mrakić i Nenad Bjeković, tvrdi pak da su Pantelićeve odluke (čitaj smene) pravno ništave zbog čega su oni izglasali njegovu smenu sa mesta vršioca dužnosti predsednika FSS.

Na njegovo mesto postavljen je Nenad Bjeković.

Izabrane vesti

Istovremeno, prema saznanjima Mozzart Sporta, Pantelić će podneti krivičnu prijavu protiv generalnog sekretara Jovana Šurbatovića zbog zloupotebe pečata Fudbalskog saveza Srbije...

Na kraju će o svemu verovatno morati da odluče pravosnažni organi, jer je Pantelić prema Statutu FSS koji su za mandata Slaviše Kokeze izglasali upravo članovi Izvršnog odbora koji sada žele da ga sruše zaista ima pravo da smenjuje po volji. S druge strane, pečat je nekako završio u Šurbatovićevim rukama i ko je sada u pravu u toj pravnoj zavrzlami moraće da odgovori neko stručan.

Podsetimo, sve je počelo kada je Dragomir Lazović kao prvi čovek Javora zatražio da se - iako je sezona već završena - promene pravila takmičenja i da u sledećem takmičarskom ciklusu umesto 16 bude 18 klubova. Javor bi tako preživeo u Superligi.

Pantelić je reagovao tako što je Lazovića razrešio dužnosti, da bi ubrzo postalo jasno da se namerio da smeni i Šurbatovića. Čuvši to, Pantelićeva opozicija je, tri dana pre "njegove" sednice Izvršnog odbora, odgovorila sopstvenim sastankom na kome je rešila da vršiocu dužnosti izglasa nepoverenje. Isprva im je po Pantelićevom nalogu bio zabranjen ulazak u sportski centar FSS u Staroj Pazovi, ali su na kraju uspeli u toj nameri, iako je v.d. predsednika FSS jutros smenio još petoricu članova Izvršnog odbora: Stojakovića, Rnića, Mrakića, Rnića i Bjekovića.

Na njihova mesta postavio je, sve skupa do sada, petoricu članova IO, među kojima i Jovana Teodosića, brata proslavljenog srpskog reprezentativca Miloša Teodosića. Uz njega i Miloša Đelmaša i fudbalskoj javnosti nepoznate ljude: Darka Jevremovića, Jugoslava Jugovića i Zorana Lekića.

Izgleda da je ipak potcenio "pučiste" koji su očigledno još ranije sklopili pakt da ga sruše sa vlasti.



tagovi

FSSMarko PantelićNovica TončevDragan SimovićJovan ŠurbatovićMilan KaradžićNenad Bjeković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara