@Reuters
@Reuters

Parižanima prekipelo, Menije odlazi na leto

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 09:50

Šampion Francuske ne planira da Belgijancu ponudi novi ugovor

Poslednjih godina jedan od najboljih desnih bekova Evrope, Toma Menije, po svemu sudeći neće nastaviti saradnju sa Pari Sen Žermenom i već na leto, kada mu ugovor sa šampionom Francuske istekne, moći će da potraži novi angažman.

PSŽ je od početka sezone u nekoliko navrata nudio Belgijancu novi, poboljšani ugovor, ali je Menije uprkos tvrdnjama da želi da ostane na Parku prinčeva, svaki od njih odbio. Stoga, kako navodi francuski Parizijen, u upravi Parižana ne vide zbog čega bi ovog puta promenio mišljenje, te ne nameravaju da pred desnog beka iznose nove ponude.

Izabrane vesti

Odnos između kluba i igrača dodatno je uzdrman posle prvog meča Svetaca sa Dortmundom u Ligi šampiona, na kome je Menije zaradio suspenziju. Fudbaler je tada tvrdio kako nije obavešten o mogućem propuštanju revanša u slučaju dobijenog žutog kartona, što je upravu pariskog kluba još više razljutilo.

PSŽ ne mora da brine za nastavak prvenstva, s obzirom da mu je titula Lige 1 već dodeljena, ali bi u slučaju nastavka Lige šampiona ostao bez standardnog desnog beka. Trener Svetaca Tomas Tuhel na neki način se pre prekida sezone pripremao za takav scenario, oprobavši u nekoliko navrata Tila Kerera na toj poziciji, što se ispostavilo kao dobro rešenje.

Što se Menijea tiče, 28-godišnji fudbaler ne mora preterano da brine za novi angažman. Dortmund se mesecima unazad pominje kao najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje, što je potvrdio i nekadašnji prvotimac Pari Sen Žermena Žeremi Roten. Takmac Milionera u borbi za potpis Belgijanca je Totenhem, koji duže vreme traži desnog beka. U slučaju da se Menije odluči za londonski tim, konkurent za poziciju u timu bio bi mu nekadašnji saigrač iz Pariza, Serž Orije, koga je po dolasku na Park prinčeva već istisnuo iz startne postave. Videćemo da li će to morati da uradi i ovog puta.

Menije je u PSŽ stigao na leto 2016. godine iz Briža za 6.000.000 evra. Ove sezone je u dresu pariskog kluba odigrao 27 mečeva u svim takmičenjima. 


tagovi

Tomas Menije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara