Valentin Mihaila (Printscreen©Atalanta_BC)
Valentin Mihaila (Printscreen©Atalanta_BC)

Parma rizikovala sa 9.000.000 evra: Gasperini oživljava talentovano krilo porodice Bekali

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 16:53

Sedam dana od potpisa Žeremija Boge, Atalanta dovela igrača na istoj poziciji

Mnogo je Parma očekivala i rizikovala kada je leta 2020. godine potpisla Valentina Mihailu za 9.100.000 evra. Međutim talentovani rumunski levokrilni fudabler sa šest golova i tri asistencije na 30 mečeva nije impresionirao na Enio Tardiniju. Potencijal koji je u Parmi ostao u zapećku na videlo će pokušati da istera Đan Pjero Gasperini, jer je upravo trener Atalante čovek zbog čije je želje Mihaila stigao na pozajmicu u Bergamo.

Boginja će imorati da otkupi igrača kojeg zastupaju rođaci Viktor i Điđi Bekali, ali samo ako bude odigrao određeni broj utakmica za prvi tim. Ako dogovoreni uslovi budu ispunjeni Atalanta će morati da izdvoji 8.000.000 evra uz potencijalne bonuse.

Izabrane vesti

"Da Gasperini nije želeo Mihailu, on ne bi bio odvde. Od sada će većina stvari zavisti od igrača. On je brz fudbaler i odgovarana Atalantinom fudbalskom stilu", rekao je Viktor Bekali za rumunski Digi Sport.

Zanimljivo, samo sedam dana nakon što je Atalanta dovela Žeremija Bogu kojeg će na leto otkupiti od Sasuola za 22.000.000 evra, u Bergamo je došlo još jedno levo krilo. Ali Gasperini očigledno ima plan da dodatno ubrza igru.

Kada je oktobra 2020. godine potpisao za Parmu, postao je njena četvrta najizdašnija kupovina u poslednjih 15 godina, a u isto vreme zazuzeo je četvrto mesto na listi najskupljih odlazaka iz rumunskog fudbala. Više su plaćeni samo Denis Man (13.000.000) kojeg je Parma dovela šest meseci posle Mihaile, odnosno Nikolae Stančiju (Anderleht, 9.700.000) i Vlad Kirikeš (Totenhem, 9.500.000).

Ove sezone rumunski 21-godišnjak odigrao je 13 mečeva u Seriji B postigao dva i namestio jedan gol. Povodom njegovog odlaska oglasio je i trener Parme Đuzepe Jakini koji se ništa nije pitao povodom puštanja fudbalera.

"Žao mi je što smo izgubili Mihailu, jer je kvalitetan igrač. Klub je doneo odluku, a doveli smo Simija i videćemo šta će se dešavati", rekao je Jakini dodavši da prelazni rok za Parmu još nije gotov i da očekuje dolazak još nekolicine igrača.


tagovi

Transferi uživoZimski prelazni rok 2022Valentin MihailaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara