Pogodak Bojića (Star sport)
Pogodak Bojića (Star sport)

Partizan se raspao u samo četiri dana

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.03.24. | 15:24

Crno-beli tek golom u završnici izbegli poraz u Lučanima - 1:1

Slom sezone u samo četiri dana. U sredu poraz od Napretka u Humskoj, u nedelju još jedan kiks, na gostovanju u Lučanima. Nadali su se u Partizanu da će otići na reprezentativnu pauzu kao lideri, verovali kako su nerešenim ishodom u večitom derbiju poboljšali šanse u borbi za osvajanjem titule, a onda u naredne dve utakmice zaličili na prosečan tim. Nestabilan, nesiguran, bezvoljan i ranjiv. Euforija među Grobarima izazvana ishodom susreta na stadionu „Rajko Mitić“ pretvorila se u ogromno razočaranje pristalica, pošto su crno-beli trenutno više crni, nego beli.

Ispostavilo se da je sudar sa aktuelnim šampionom isisao energiju ekipi Igora Duljaja, do te mere da u narednih 180 minuta njegovi izabranici nisu pobedili, a dali su tek gol!? Na suprotnom kraju igrališta, odbrana je nastavila po starom, opet je kapitulirala, samo što u Dragačevu napad nije bio dovoljno uverljiv da bi u potpunosti pokrio njene propuste, pa je Mladost izborila rezultat posle kojeg ni najveći optimisti ne veruju da je povratak na lidersku poziciju do kraja prvenstva izvodljiv – 1:1.

Izabrane vesti

Igre nema. Baš kao što deluje da je nema ni čoveka sposobnog da stisne kočnicu dok je Parni valjak na nizbrdici. Posledično tome opet se slupao, dokazavši da mu je ogroman problem da gradi akcije na postavljenu odbranu rivala (naročito kad je iskusna kao što je sastav Tomislava Sivića) i da se brani kad protivniku ostavi širok prostor iza leđa. Zato se desilo da gol odluke primi tako što je „zaboravio“ na Aleksandra Varjačića, jedan od najboljih desnih bekova Mozzart Bet Superlige stigao u priliku da centrira bez opterećenja, namestio se, a kako je reč o fudbaleru čije lopte obično završe tamo gde želi, Kragujevčanin je omogućio Petru Bojiću da poentira.

Zimski povratnik u Mladost bi osim savršenog ubačaja Varjačića mogao da zahvali i defanzivcima Partizana na očajnoj reakciji: Bojanu Kovačeviću što ga je loše procenio let lopte, a Aranđelu Stojkoviću što nije ni skočio u pokušaju da ga omete!? Tako se prekomanda Bojića u špic ispostavila kao dobitna kombinacija i još jedna trenerska minijatura Tomislava Sivića, koji je na klupi ostavio napadače sa kojima inače počinje utakmice, Frajdeja i Siluea.

Gol Petra Bojića bila je nagrada Mladosti za dobru pozicionu igru, sa velikim brojem fudbalera iza lopte i orijentaciju na kontre, koje je pre gola vrednog prednosti mogao da kruniše mladi Marko Veličković. A kazna crno-belima što su bili tromi, nezainteresovani,oslonivši se samo na pokušaje Sameda Baždara i Gajasa Zahida u prvom poluvremenu.

U tim trenucima razbranio se Saša Stamenković, a pojavio se kao bitan faktor i u drugom delu, branio sve do finiša u kome je Partizan jedva stigao do izjednačenja zahvaljujujući rezervisti Nemanji Nikoliću. Jeste večiti džoker doneo promenu s klupe, na kraju i zatresao mrežu, ali između njegovg ulaska u igri sve do preciznog hica gosti su pokušavali sve vreme na identičan način. Udarcima sa distance. I nije im palo na pamet da nešto u opredeljenju promene, pa je Mladost blokirala pokušaje Zahida, Natha, Kalulua, imao je dobru situaciju i mladi Trifunović, ali nije vredelo. Mesecima je Parni valjak dolazio do preokreta u završnicama, ovoga puta ne.

Čak je mogao da bude i kažnjen, da ostane „zaleđen“ na minus dva, pošto su velike šanse za Mladost, posle istrčavanja kontri, po očajnom teren, propuštali Nikola Ćirković, Marko Veličković i Patrik Eze Frajdej.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 26 KOLO

MLADOST LUČANI – PARTIZAN 1:1 (1:0)

/Bojić 44 - Nikolić 85/

Stadion: SC "Radoš Milovanović"

Sudija: Predrag Janjuš

MLADOST (5-3-2): Stamenković 7 – Varjačić 7, Andrić 6,5, Cvetinović 6,5, Joksimović 6,5, Udovičić 7 – Pejović 6, Tumbasević 7, Veličković 6,5 (od 84. Žunić -) – Ćirković 6, Bojić 7 (od 64. Frajdej 6).

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović 6,5 – Stojković 5 (od 64. Filipović 6), Kovačević 5 (od 75. Trifunović 6), Marković 6, Antić 5 – Ovusu 5, Kastiljo 5 (od 46. Natho 6) – Severina 5 (od 56. Kalulu 6), Zahid 6,5, Goh 6 – Baždar 5,5 (od 46. Nikolić 6,5).

Igrač utakmice: Saša Stamenković (Mladost) 7.


MOZZART BET SUPERLIGA – 26. KOLO

Subota

Radnik - IMT 0:1 (0:0)

/Lutovac 72/

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Miletić - Adžić/

Spartak - TSC 2:4 (0:2)

/Mijić 58, Ubiparip 65 - Radin 17, Ćirković 29, 73, Jovanović 54/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Petrović 85/

Nedelja

Mladost Lučani - Partizan 1:1 (1:0)

/Bojić 44 - Nikolić 85/

16.00 (1.07) Crvena zvezda (12.0) Radnički 1923 (22.0)

18.00 (2.30) Železničar (3.40) Javor (3.10)

20.00 (2.10) Napredak (3.40) Radnički Niš (3.60)



tagovi

Petar BojićAleksandar VarjačićIgor DuljajMladost LučaniFK PartizanTomislav Sivić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara