Detalj sa utakmice Granade i Barselone (© Reuters)
Detalj sa utakmice Granade i Barselone (© Reuters)

Patio je Real, izvukla se Barsa, nagrabusiće Granada... I to zbog čudnog pravila u Kupu kralja

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.11.23. | 22:41

Andalužani pred eliminacijom, uprkos pobedi

Delovalo je kao dobro odrađen posao, čak je i Njegoš Petrović prvi put u sezoni bio starter, Granada najzad nije primila gol (za razliku od Primere, gde je u svakom od dosadašnjih 11 kola matirana), dobila je 3:0. Na terenu. A izgubiće u kancelarijama, zbog propusta sekretara stručnog štaba koji je kao zvanično lice morao da poznaje propise. Pomalo čudne, ali – propise. I kad su već isti za sve, malena Arosa će profitirati na početku takmičenja u Kupu kralja.

Kvaka je u tome da je petoligaš podneo žalbu Fudbalskom savezu Španije u kojoj ističe da golman Adrijan Lopes nije ni smeo da bude u konkurenciji za meč. Razlog je što Lopes ima 24 godine i brani sa takozvani mladi tim, gde stiče iskustvo (za ligaške mečeve, može da bude u takvom statusu do 25. godine), međutim... Kao takav, prema propozicijama, nije imao pravo da bude na terenu u Kupu, pošto je, Španci dozvoljavaju da se se u njemu pojave samo članovi B tima do 23 godine. Sva je prilika da će taj adminisrativni propust, koštati ekipu Paka Lopesa.

Izabrane vesti

Da je Lopes ostao među prvotimcima, bez obzira na godine, problema ne bi bilo, ali pošto je poslat na kaljenje u U23 sastav, kao takav je prijavljen u Savezu i sad ispaštaju i on i Granada. Sve usled činjenice da FS Španije tretira Kup kralja kao neprofesionalno takmičenje i profesionalncu kao što je u ovom slučaju Adrijan zabranjeno je da igra. Da je počeo sezonu kao prvi golman Granade, a to nije bilo baš realno pored Andrea Fereire i Raula Fernandesa, sve bi bilo u redu bez obzira na godine, taman da ih ima 17 ili 35.

Ako je prijava golmana nepravilna, stvarno mi je žao Granade, ali propis je isti za sve“, istakao je Luisito, trener Arose.

Ovaj slučaj podseća na dva koja su potresla najveće klubove na Pirinejima. Real Madrid je eliminisan iz Kupa kralja 2015, jer je neko zaboravio da šapne Rafaelu Benitesu kako Denis Čerišev „vuče“ kartone iz prethodnog izdanja takmičenja, tako da ni gol Rusa u pobedi nad Kadisom nije vredeo. Za razliku od Madriđana, Barselona se izvukla, samo zato što Levante, protiv kojeg je igrala u kupu 2018, nije na vreme podneo prijavu Takmičarskoj komisiji, iako je štoper Ćumi bio na terenu iako je imao kartone zbog kojih nije smeo da bude u timu Ernestea Valverdea.

Što se tiče ostalih članova La lige, u mečevima Kupa kralja uloge favorita u četvrtak su opravdali Viljareal (5:0 protiv Ćiklane), Valensija (2:0 sa Logronjesom) i Alaves (10:0 protiv Deportivo Mursije).


tagovi

Kup kraljaGranada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara