Nikola Mirković (©Starsport)
Nikola Mirković (©Starsport)

Pazarci između rezultatske jave i evropskog sna

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.03.24. | 10:09

"U fudbalu je najvažnija prva sledeća akcija", kaže trener Novog Pazara Igor Matić

Novi Pazar je skoro savršeno otvorio prolećnu polusezonu. Seriju od četiri meča u Mozzart Bet Superligi okončao je sa deset od mogućih 12 bodova i uhvatio priključak sa kandidatima za evropska takmičenja. Stiglo je i individualno priznanje za trenera meseca. Ali, tako beše u ovo doba prošle godine...

No, ni to nije potrajalo. Ubrzo po dobijanju nagrade za najboljeg fudbalskog stretega u februaru, Aleksandar Stanković ostao je bez posla na Gradskom stadionu. Borio se Pazar kroz plej-of za Evropu, samo na papiru. Vojvodina je pobegla za 12 koraka.

Izabrane vesti

Sada je pazarski ulaz u proleće kudikamo drugačiji. Od maksimalnih 12, u četiri prvenstvena kola dopisana su dva boda, pa su Plavi skliznuli iz evrozone i već pomalo osećaju neprijatan zadah plej-auta. Kad nema rezultata, publika, tamo gde je ima, najčešće potraži žrtvu. A, ponovo je po isteku kazne imalo publike u Pazaru. Respektabilna je cifra 5.500, posebno ako se ima u vidu momentum čete Igora Matića.

Nisu ljudi na tribinama bili presrećni zbog remija bez golova sa lučanskom Mladošću u 23. kolu.      

"Odigrali smo dobru utakmicu. S obzirom na kadrovsku situaciju, to je naš trenutni maksimum. Nismo mogli da računamo na igrače što prave razliku na terenu, mislim na Adema Ljajića, Marka Šćepovića i Abdulaja Sisea. Nedavno smo ostali i bez Uroša Lazića. Nisam iznenađen reakcijom s tribina. Rekao sam već da je kod nas sve sjajno i bajno dok se pobeđuje, a u suprotnom ništa ne valja. Hvala pravim navijačima na podršci. Okrećem se narednoj utakmici, koja je već u petak. Znate kako kažu, u fudbalu je najvažnija prva sledeća akcija", konstatuje Matić.

Pazarci su ostavili prilično dobar utisak u prvoj polovini prvog poluvremena, negde do najbolje šanse Marka Obradovića i odbrane Saše Stamenkovića, kojem je pomogla prečka. Od tog momenta, Matićevi momci delovali su gotovo bezopasno u protivničkoj trećini, što potvrđuje i činjenica da su najbliži golu bili iza 70. minuta, kada je Stamenković skinuo šut Sejdube Sume sa oko 20 metara.

Čak je i odlično prošao domaćin. Golman Nikola Mirković je u 85. minutu skinuo zicer Marku Veličkoviću. Malo pre toga osujetio je Dognimanija Siluea i Patrika Frajdeja Ezea.

"Da je ušla Obradovićeva lopta, bila bi to druga utakmica. Sigurno da su navijači ljuti na nas, imaju pravo. Idemo dalje, moramo da ustanemo. Mislim da ličimo na ekipu. Verujem da će nam se vratiti", kaže Mirković za Mozzart Sport.

A na vrsnog čuvara mreže navijači Novog Pazara sigurno nisu ljuti. Imao je posla i odlično ga je obavio.

"Mislio sam da će da bude drugačije, s obzirom da Lučanci kao gosti i ne napadaju mnogo. Ispostavilo se sasvim suprotno, ali sam, hvala bogu, sačuvao mrežu. Najopasnije me je u dva navrata ugrozio Veličković i glavom Janko Tumbasević. Nije bilo lako zaustaviti te šuteve".

Već u petak Pazarci idu na sever. Čeka ih Spartak, ispred čijeg je gola u dva navrata tokom pet sezona stajao upravo Mirković. A Spartak je već opasno prišao plej-of zoni. Prvi je ispod crte sa samo bodom manje od Novog Pazara i Vojvodine, koji u ovom momentu zaključuju listu učesnika doigravanja najboljih osam.



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaNikola MirkovićIgor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara