©Starsport
©Starsport

Petrić: Neki faulovi se na jednoj utakmici sviraju, a na drugoj ne

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.02.24. | 18:43

Strateg gostiju sumirao utiske posle poraza od Crvene zvezde

Čukarički je rano poklekao na gostovanju Crvenoj zvezdi i praktično već u devetom minutu se našao pred nemogućom misijom. Sa tri lopte u mreži crveno-beli su ispratili jesenjeg dužnika na Banovo brdo, a Gordan Petrić je posle prvog prolećnog poraza Brđana sumirao utiske.

Izabrane vesti

"Prvi gol nas je presekao i normalno da smo potom počeli da radimo ono što se nismo dogovorili, da smo počeli da rizikujemo i Zvezda je to iskoristila da postigne drugi i treći gol. Primili smo golove na naše greške, mogli da pokleknemo i četvrti put, a mogli smo i da damo dva gola", rekao je Petrić i dodao:

"Bilo je dosta prostora između linija. Moramo da se okrenemo utakmici protiv Napretka koja nam je važna da se vratimo na kolosek na kojem smo bili".

Penal koji je glavni arbitar dosudio na intervenciju VAR sobe posle duela Tošića i Spajića. izazvao je nezadovoljstvo predstavnika gostiju, a strateg Čukaričkog je obrazložio šta je bio povod za njegovu komunikaciju sa četvrtim sudijom.

"Pitao sam sudiju da mi objasni odluku jer generalno se neki faulovi na jednoj utakmici sviraju, na drugoj ne i igrači su malo zbunjeni jer ne znaju kako da startuju. Konkretno kod duela pre penala, da li su se sudarili glavama, da li je neko prvi igrao loptom, nisam mogao da vidim, a ono što sam video je da je sudija konsultovao VAR i potom promenio odluku. Potrebno je da budu samo jasniji oko toga šta je faul šta ne, na svakoj utakmici".

Čukarički je utakmicu počeo bez klasičnog centarfora, ali je izvesno da će za ulogu devetke u narednom periodu biti znatno oštrija konkurencija.

"Pavkov nije igrao dugo. Deluje spremno i videćemo da ga iskoristimo. Cvetković se vraća, zbog nekih stvari u klubu nije igrao, a imamo i Mela. Igrali smo prethodne utakmice bez špica što se osetilo", kazao je Petrić uz osvrt na pitanje da li je možda trebalo da se Cvetković nađe među starterima: "Ovi igrači su već odigrali dve utakmice i pobedili. Nije lako menjati zbog atmosfere i pitanje je da li bi Cvetković izdržao celu utakmicu s obzirom na to da nije igrao".

Igor Miladinović je u prethodna dva kola privukao pažnju, ali je večeras, kao i saigrači, bio nemoćan u želji da ugrozi gol branioca titule.

"Miladinović je jedan od najtalentovanijih igrača u Srbiji, ali moramo da budemo strpljivi sa njim i da polako napreduje. U nekim delovima ove utakmice, kao i prethodne, se igrao fudbala, nije ga igrao. On je fudbalski inteligentan i stvari koje danas slabo uradio će sigurno ispraviti. Definitivno je najtalentovanije dete u ligi".

Konačno, Petrić se osvrnuo na izgled crveno-belih pod komandom Vladana Milojevića.

"Zvezda igra i deluje takmičarski. Nisu primili gol, a daju golove kako daju, dosta iz prekida. Povratak igrača koji su imali reprezentativne obaveze će doneti verovatno i bolju igru, a šta će biti u nastavku seztone, time neka se bave oni", rekao je strateg Čukaričkog.


tagovi

ČukaričkiGordan Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara