Nemanja Radonjić (AFP)
Nemanja Radonjić (AFP)

Pitanje Žoržu Žezusu o Nemanji Radonjiću: Neće početi protiv Bajerna

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 20:48

Potrebni su mu drugačiji igrači

Posle dugačkog perioda adaptacije i sedenja na klupi ili tribinama, Nemanja Radonjić se u prethodne dve utakmice našao u startnoj postavi Benfike. U kup meču protiv Vitorije Gimaraeš se za poverenje odužio efektnim pogotkom.

Portugalski mediji su bili puni pohvala na račun Radonjićevog izdanja u kupu, ali je minulog vikenda u prvenstvu zamenjen posle sat vremena igre protiv Eštorila. Uoči gostovanja Bajernu u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona, Benfikinom treneru Žoržu Žezusu su portugalski novinari postavili pitanje da li će opet krenuti sa Radonjićem u startnih 11.

Izabrane vesti

“Ne verujem. Potreban nam je drugačiji tip igrača za ovakvu utakmicu i da se bolje branimo, tako da ne verujem da će on početi”, rekao je portugalski stručnjak.

Iako je Bajern jednom nogom u osmini finala, a Benfika vodi žestoku borbu sa Barselonom i Dinamom za prolaz dalje, Žezus je svestan realnosti.

“Svaki trener se priprema za utakmicu sa ambicijom da pobedi. Naravno da bi nam pobeda mnogo donela u trci za plasman u nokaut fazu ali moramo biti svesni i nekih realnih činjenica. Znamo da je ovo utakmica u kojoj će nas protivnik dovesti do nekih scenarija na koje nismo navikli i da ćemo da trpimo ogroman pritisak koji je nekad nemoguće izdržati”.

Ne ohrabruje Žezusa ni činjenica da je Bajern teško poražen od Borusije Menhengladbah (0:5) u nacionalnom kupu.

“Fudbal ume da nam priredi čudne momente. Bajern je bio u sjajnoj formi i nikom nije jasno šta se desilo. Mislim da nije ni njihovom treneru. Ali to su stvari koje se dešavaju u fudbalu. Na nama je da što drže izdržimo tempo u utakmici”.


tagovi

Nemanja RadonjićŽorž Žezus

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara