Venderson Galeno (©AFP)
Venderson Galeno (©AFP)

Portova poslednja šansa za osvajanje pehara

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 14:41

Zmajevima je Kup Portugalije jedini preostali poligon za podizanje trofeja

Sporting je preko najvećeg rivala Benfike obezbedio kartu za finale Kupa, a tamo će za rivala imati boljeg iz dvomeča koji tek započinju Gimarais i Porto. Vitorija dočekuje Zmajeve u sredu uveče, tražeći prednost u prvoj utakmici polufinalu najmasovnijeg nacionalnog takmičenja. Konkistadori imaju za cilj da dođu do borbe za pehar prvi put od 2017, dok Porto juri treći uzastopni trofej.

Vitorija je u četvrtfinalu bila bolja od Žil Visentea sa 3:1 i plasirala se u ovu fazu. Tijago Silva i Andre Silva doneli su dva gola prednosti pre nego što je Muriljo de Soza Kosta pogodio na drugoj strani za Petlove, dok je Žota Silva vratio prednost od dva i postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

Puleni trenera Alvara Pašeka su tu pobedu ispratili uzastopnim remijima u ligi protiv Benfike i Portimonensea pre nego što su izgubili od Kasa Pije. Međutim, trenutno su u seriji od četiri slavlja, što je kulminiralo pobedom od 1:0 nad Moreirenseom.

21.15: (4,40) Gimarais (3,50) Porto (1,85)

Vitorija je 2013. podigla trofej u Kupu, a sedam puta je stizala do finala. Predstoji joj prvi od tri susreta protiv Porta u dve sedmice, pri čemu Konkistadori traže prvu pobedu protiv Zmajeva od 2018, pošto su izgubili 11 od 12 poslednjih susreta.

Porto u ovaj meč ulazi posle razočaravajućeg poraza od Estorila od 1:0 u subotu. Kanarinci su iskoristili brojčanu prednost golom Kasijana i ostavili Marka Grujića i Porto u čudu. Zmajevima je sada vodeći Sporting pobegao na 10 bodova, a posle ispadanja iz Liga kupa i eliminacijom iz Lige šampiona, Kup Portugalije predstavlja igračima Serža Konseisaa jedinu realnu nadu za osvajanje srebrnine ove sezone.

Zmajevi su do ove faze stigli pobedivši Santa Klaru sa 2:1 u četvrtfinalu. Od tada su trijumfovali u tri od pet mečeva, a poraz u Ligi šampiona od Arsenala prethodio je neuspehu od Estorila tokom vikenda.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KUP PORTUGALIJE - POLUFINALE

Utorak

Benfika - Sporting 2:2 (0:0), prvi meč 1:2

/Otamendi 53, R. Silva 64 - Hjulmand 47, Paulinjo 55/

Sreda

21.15: (4,40) Gimarais (3,50) Porto (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraGimaraešPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara