Maksimović opet siguran sa bele tačke (© Star sport)
Maksimović opet siguran sa bele tačke (© Star sport)

Povratak otpisanih: Mladost oživela u borbi za opstanak

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 19:46

Novosađani nadigrali Kolubaru i upisali prvu pobedu na “Karađorđu” posle šest meseci – 1:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Mladost GAT se vraća u život u borbi za opstanak! Čekalo se više od meseca dana da efekat Nenad Lalatović počne da daje rezultate, a Novosađani su se razdrmali kad je najvažnije –  početkom plej-auta. Najpre su novajlije u eliti u prošlom kolu upisale važan trijumf u Nišu protiv Radničkog (1:0), a potom nadigrale i Kolubaru, čime su stigle do prvog trijumfa na svom terenu posle tačno pola godine posta – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Isticao je 31. minut kada je kapiten Novosađana Novica Maksimović pogodio sa bele tačke, što je bilo dovoljno za veoma važna tri boda domaćih. Maksimović je najbolji strelac svog tima, a ovo mu je bio sedmi ovosezonski pogodak.

Od mnogih su Gatovci već bili prežaljeni i viđeni kao povratnici u niži rang posle samo jedne sezone provedene u Mozzart Bet Superligi, ali sa šest bodova iz poslednja dva meča situacija se značajno menja. Pobegla je ekipa Nenada Lalatovića, bar privremeno, sa začelja tabele i trenutno se smestila u baraž zonu na tabeli, izjednačivši se bodovno sa lučanskom Mladosti (uz utakmicu više).

Kolubara je u Srpsku Atinu došla rasterećena, što joj omogućava prvo mesto na tabeli plej-auta, te je na teren uizašla u potpuno izmenjenom sastavu. Domaći su od starta pokazivali veću želju za pobedom i nastojali da nametnu svoj ritam. Posle samo sto sekundi zapretio je Marković posle prekida, a do sredine prvog dela igre u ogromnoj prilici našao se Denić, koji je šutirao sa nekih deset metara, ali je uz malo sreće Popović uspeo da zaustavi taj udarac.

A onda je na isteku pola sata igre prednost Mladosti doneo kapiten Novica Maksimović iz penala, čime je još jednom potvrdio da je izuzetno pouzdan izvođač najstrože kazne. Prethodno je Tatomirović u šesnaestercu povlačio Iliju Babića, zbog čega je glavni arbitar pokazao na belu tačku. Mladi golman Popović koji je dobio priliku zbog suspenzije Stanivukovića (dobio crveni u prošlom kolu) odbranio je pre par dana penal protiv Lučanaca, ali je ovog puta bio nemoćan. Do kraja poluvremena je opao ritam igre, bilo je dosta seckanja igre, bez pravih šansi, pa je ostalo bez promene rezultata.

U drugom poluvremenu Dukanac je pružio šansu inače standardnim starterima Kočoviću, Milojeviću i Bagariću, ali to nije dalo rezultat. I dalje su gosti bili bezopasni po gol Milojevića, koji je nakon dugo vremena dobio priliku da stane među stative novosadske ekipe, zbog odsustva Kneževića.

Mladost je opet bila konkretnija. Posle deset minuta nastavka igre u velikoj šansi da duplira prednost našao se Babić. Očajan pas unazad poslao je Kočić, Zvezdin omladinac probio u kazneni prostor i gađao dalji ugao, ali je na visini zadatka bio mladi golman gostiju Balša Popović.

Nastavili su domaći sa inicijativom, ali je nedostajala u par navrata bolja realizacija da se duplira vođstvo. Kolubara se malo probudila tek u poslednjih deset minuta, ali nisu uspeli gosti da izjednače, pa je Mladost stigla do važne pobede u grčevitoj borbi za opstanak u eliti.

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-AUT, DRUGO KOLO

MLADOST GAT – KOLUBARA – 1:0 (1:0)

/Maksimović 31pen /

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 400

Sudija: Miloš Milanović

 

MLADOST GAT (3-5-2): Milojević 6 – Hakman 6, Vujadinović 6,5, Ćosić 6 – Janković 6, Denić 6, Maksimović 7, Marković 6,5 (od 63. Bjeloš 6), Ilić 6 – Babić 7 (od 74. Mituljikić -), Milić 6 (od 74. Vidakov -)

KOLUBARA (3-5-2): Popović 6 – Milićević 5,5, Radovanović 5,5, Tatomirović 5 (od 66. Sadiković 6) – Ćosić 5,5, V. Ilić 5 (od 46. Milojević 5,5), Lončar 5,5 (od 78. Đokić-), Kočić 5,5, Ćorković 5,5 (od 46. Kočović 5,5) – Mrkić 5 (od 72. Bagarić -), Vukušić 5

Igrač utakmice: Ilija Babić 7 (Mladost GAT).

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT, DRUGO KOLO

Utorak:

Mladost Novi Sad – Kolubara 1:0 (1:0)

/Maksimović 31 pen/

Sreda:

18:30 (1,97) Mladost Lučani (3,20) Napredak (3,80)

Četvrtak:

14.30 (2,15) Spartak (3,20) Javor (3,30)

16.30 (2,60) Radnik (2,95) Radnički Niš (2,80)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaMladost Novi SadNovica Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara