Andrea Berta i Enrike Serezo (Foto: ©Reuters)
Andrea Berta i Enrike Serezo (Foto: ©Reuters)

Predsednik Atletika odgovorio Gvardioli: Siti je igrao praistorijski fudbal

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.04.22. | 19:57

"Branio se i postavio zid ispred svog gola. Svi su to videli. Siti je bio u potpunosti defanzivan tim. U drugom poluvremenu su jednom šutnuli na gol", kaže Enrike Serezo

Strasti se i dalje nisu stišale posle sinoćnje utakmice između Atletika i Mančester Sitija. Engleski klub je uz veliku borbu – doslovce – prošao u narednu rundu, uspevši da odbrani minimalnu prednost iz prvog meča, što fudbaleri madridskog kluba nikako nisu mogli da svare.

Pred sam kraj utakmice došlo je do incidenta u samom uglu terena, a tenzija je dostigla vrhunac tek po završetku utakmice, u tunelu, dok su igrači jedne i druge ekipe ušli u fizički konflikt, pa je i policija morala da reaguje kako bi smirila situaciju.

Izabrane vesti

Dan posle eliminacije njegovog kluba, oglasio se predsednik Atletika Enrike Serezo. Međutim, Španac nije želeo da komentariše dešavanja iz tunela, već se osvrnuo na izjave koje je Pep Gvardiola dao po završetku prvog meča. Tada je trener Sitija izjavio kako će "u praistoriji, danas i za sto hiljada godina biti teško braniti se protiv dve linije od po pet igrača". Španski mediji uspeli su da njegove reči izvuku iz konteksta i naprave kao da je Gvardiola želeo da kaže kako Atletiko igra praistorijski fudbal. Sereza je to očigledno potreslo, te je u izjavi za Marku odgovorio španskom stručnjaku.

Mi smo tim sa ozbiljnim renomeom da bi neko mogao da nas uvredi. Na kraju se pokazalo da svako ima svoju praistoriju. Mi smo odigrali dobru utakmicu, napadački, a Siti je juče igrao praistorijski, branio se i postavio zid ispred svog gola. Svi su to videli. Siti je bio u potpunosti defanzivan tim. U drugom poluvremenu su jednom šutnuli na gol. Juče se pokazalo da svako ima svoju praistoriju", rekao je Serezo.

Predsednik Jorgandžija zahteva poštovanje za svog trenera Dijega Simeonea.

"Sa sportskog i ljudskog aspekta, Simeonea ne treba kritikovati. Zna kako da se nosi sa svim situacijama. On će ostati sa nama, njegova priča je ovde, on je pobednik i biće sa nama koliko god bude želeo."

Što se samog revanša tiče, ističe Serezo da je šampionu Španije nedostajalo malo sreće kako bi se našao među četiri najbolja u Evropi.

"Bio je to meč koji je uz malo sreće mogao da nas odvede u polufinale. Nismo imali dovoljno sreće da postignemo gol i odemo u produžetke", zaključio je Serezo.


tagovi

Enrike SerezoAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara