Stefano Pioli i Brahim Dijaz (Foto: Reuters)
Stefano Pioli i Brahim Dijaz (Foto: Reuters)

Preokret: Dijaz u Milanu, mogao bi da ostane i posle pozajmice

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 12:04

Postignut dogovor za dve naredne sezone, ali Rosoneri ipak imaju opciju da ga zadrže i duže

Kako stoje stvari, neće Milan samo razigravati Brahima Dijaza madridskom Realu. Talentovani Španac stiže na dvogodišnju pozajmicu na San Siru, ali prema poslednjim informacijama, Rosoneri će imati opciju da otkupe njegov ugovor od Madriđana. Naravno, ukoliko to zasluži na terenu.

Kupio je Dijaz čelnike Milana svojim partijama u finišu minule sezone. Proveo je i prethodnu takmičarsku sezonu na San Siru kao pozajmljeni igrač Kraljevskog kluba, mahom je bio džoker Stefana Piolija, ali je pred istek kratkoročne saradnje dokazao da zaslužuje novu priliku. Na 39 nastupa u svim takmičenjima postigao je sedam pogodaka.

Izabrane vesti

Tako je uprava kluba brže bolje otvorila nove pregovore sa Realom, a epilog je sledeći: Brahim Dijaz se vraća u Milano, ovoga puta na dvogodišnju pozajmicu, ali sa pravom otkupa. Za pozajmicu će Rosoneri izdvojiti 3.000.000 evra, dok će imati priliku da ga za stalno presele u svoje redove za 22.000.000 evra.

Utisak je da je ekonomska situacija naterala Madriđane da pristanu na ovakav dogovor. Svesni su ipak da bi Dijaz mogao značajno da napreduje u Seriji A, pa su umetnuli i povratnu klauzulu u saradnju sa italijanskim klubom. Ukoliko bivši fudbaler Mančester Sitija dokaže da je vredan kraljevskog dresa, imaće Blankosi mogućnost da ga vrate u svoje redove za 27.000.000 evra. Milan se tom prilikom neće ništa pitati.

Prema pisanju Fabricija Romana, ali i brojnih drugih evropskih novinara i medija, utanačeni su svi detalji, dogovor je postignut, ostaje još samo da se završi papirologija. U narednim danima Brahim Dijaz će ponovo zadužiti opremu na San Siru, ali će ovoga puta imati priliku da nastupa i u Ligi šampiona.



tagovi

Braim Dijazletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara