Diter Heking (©Reuters)
Diter Heking (©Reuters)

Profesor Heking hoće da šefuje u Nirnbergu

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.07.20. | 10:12

Dosta mu je klupe i trenerskog posla...

Golom u šestom minutu sudijske nadoknade vremena drugog meča plej-auta protiv Ingolštata (1:3) Nirnberg je uspeo da izbegne pad u treću ligu. Posle još jedne veoma loše sezone u klubu su rešeni da neke stvari menjaju iz korena, a među prvima na dnevnom redu je odluka o novom sportskom direktoru.

Za tu funkciju kandidaturu je istakao iskusni strateg Diter Heking iza koga je takođe neuspešna sezona, pošto nije uspeo da vrati Hamburger u Bundesligu. Heking je posle toga napustio Folkspark stadion i otišao na odmor, ali čim se pojavio "oglas za posao" u Nirnbergu 55-godišnji stručnjak se prijavio u nadi da će ubediti upravu Der kluba i debitovati u ulozi sportskog direktora.

Izabrane vesti

Diter Heking bi u toku današnjeg dana trebalo da ode na sastanak sa ljudima iz Nadzornog odbora Nirnberga, gde bi trebalo da predstavi svoj koncept oporavka slavnog kluba.

Podsetimo, Nirnberg je devetostruki šampion Nemačke (odmah iza Bajerna po broju titula), a od poslednjih sedam sezona samo jednu je proveo u eliti.

Za profesora Hekinga ovo bi bio zapravo povratak u Nirnberg, pošto je kao trener vodio taj tim između 2009. i 2012. godine, pre nego što je otišao u Volfzburg. Sve tri sezone pod njim Der klub je proveo u Bundesligi...


tagovi

Diter Heking

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara