Patrik Kutrone i Adrijen Rabio, © Reuters
Patrik Kutrone i Adrijen Rabio, © Reuters

Promene u Firenci: Kutrone na izlaznim vratima, otvara se mesto za Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 16:38

Mladi napadač traži novu sredinu

Sva je prilika da Fjorentina ne može više da trpi Patrika Kutronea. Iako je stigao zimus, a pre nego što je zaustavljeno prvenstvo zbog pandemije virusa korona odigrao samo devet utakmica, mladi italijanski napadač će na leto morati da potraži novu sredinu, pošto se sve glasnije priča da Viola nije zadovoljna njegovim učinkom.

Kutrone je postigao samo jedan gol – i to u kupu – na ostalim mečevima upisao tek jednu asistenciju, što se može smatrati podbačajem, jer je stigao kao velika nada i očekivalo se više nego što je dao na terenu. Tu je i finansijski deo priče, Fjorentina je izdvojila oko 3.000.000 evra na ime pozajmice iz Vulverhemptona, pritom se obavezala da plati dodatnih 16.000.000 evra za otkup, koji je naznačen kao obavezan.

Izabrane vesti

Sve je to bilo pre korone, međutim, kako je kriza u celom svetu, na stadionu „Artemio Franki“ su rešili da režu troškove, pa kad već ne veruju toliko Kutroneu, smatraju da im je preveliki trošak da plate ukupno 19.000.000 igrača koji nije nagovestio da može da podigne timsku efikasnost. Predsednik Roko Komiso i njegovi saradnici traže način kako da u predstojećem prelaznom roku pošalju Kutronea nazad u Vulverhempton (ugovor sa Englezima mu važi do juna 2023).

Dodatni razlog je želja čelnika da što više afirmišu Dušana Vlahovića, procena je da to neće moći sa Kutroneom u timu. Zato, postoje dva plana kako bi se mladom srpskom reprezentativcu podigla vrednost na tržištu u nameri da naredne godine bude zlatna koka kluba. Prva ideja je da se dovede iskusniji špic od Kutronea, sa zadatkom da bivšem centaforu Partizana bude podrška na terenu i mentor van njega, dok druga podrazumeva svesno guranje u vatru mladog Vlahovića i što više minuta, kontinuirano poverenje trenera Đuzepe Jakinija za narednu sezonu.



tagovi

Patrik KutroneFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara