Milan Gajić (©CSKA Moscow)
Milan Gajić (©CSKA Moscow)

Prvenac Gajića u ruskoj Premijer ligi! CSKA pregazio Lokomotivu, Čalov pogodio i asistirao petom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 20:58

Maksim Muhin odigrao najbolji meč od početka sezone, Saša Zdjelar dobio šansu u drugom poluvremenu...

Bastijan Švajnštajger je optužio Pepa Gvardiolu da je najveći krivac za propast nemačkog fudbala. Prstom je pokazao ka španskom strategu, jer su za vreme njegovog boravka u Bajernu mnogi pokušali da ga iskopiraju. Kao da su zaboravili da se fudbal igra zbog goolova, a ne zbog poseda i nikako iz toga ne mogu da se otrgnu. Uzaludno držanje lopte i davljenje iste nije se isplatilo ni Lokomotivi u moskovskom derbiju.

Ako protivnik nema loptu, ne može da postigne gol. U teoriji jeste tačno, ali u praksi nije uvek tako. Lokomotiva je imala posed, a provela se kao bosa po trnju. Nije znala šta ju je snašlo, izbušili su igrači CSKA mrežu gola koji je branio Ilja Lantratov. Gosti su komplikovali, domaćin se igrao fudbala, efektno završavao akcije, a derbi će posebno osttati urezan u sećanju Milana Gajića – 4:1 (2:0).

Izabrane vesti

Desni bek je davao golove za Armejce od dolaska u Rusiju prethodnog leta iz Crvene zvezde, ali do danas nijedan u šampionatu. Isključivo u kupu. Povremeni reprezentativac Srbije elegantno je rešio situaciju u kojoj se često ne nalazi. Fedor Čalov odigrao je petom za Milana Gajića, a on je ukrotio u kaznenom prostoru, otvorio stopalo i – pogodio.

Ponavljao se po desnom boku, ulazio je u završnicu i poprilično je zaslužan i za treći pogodak. I tada je ušao u šesnaesterac, zavukao do gol-aut linije i centrirao. Odbrana Lokomotive nije uspela da raščisti, lopta je samo kratko odbijena, a iz drugog plana je loptu poklopio Maksim Muhin. Momak rođen u trećem milenijumu odigrao je najbolji meč od početka sezone i često kombinovao po desnoj strani sa Milanom Gajićem.

Tandem Milan Gajić – Maksim Muhin je zadavao najveće probleme odbrani Lokomotive, a dobru golgetersku formu potvrdio je Fedor Čalov. Pogodio je u Kupu Rusije, spakovao je het-trik Ahmatu za pobedu, da bi pored fenomenalnog dodavanja za srpskog beka u moskovskom derbiju realizovao i jedanaesterac. I ove sezone će, sva je prilika, biti prvi strelac tima.

Lokomotivin strateg Mihail Galaktionov je doživeo prvi poraz u sezoni (u prethodnom šampionatu od zimske pauze imao samo jedan za polusezonu), nisu mu pomogle ni hokejaške izmene. Jedini dobar potez bilo je ubacivanje Antona Mirančuka, koji je spojio sa golom Egora Pogostnova. Svih pet igrača zamenio je na isteku jednog časa ili nekoliko minuta ranije, dok se Vladimir Fedotov odlučio za Sašu Zdjelara početkom nastavka, kako bi zatvorio prilaze i dobio na agresivnosti u vezi.

RUSIJA 1 - 3. KOLO

Petak

Krasnodar - Nižnji Novgorod 1:0 (1:0)

/Spertsjan 29pen/

Subota

Krila Sovjetov - Rostov 5:1 (3:1)

/Hubulov 4, Saltikov 10, 35, Karpitski 73, Ežov 90+7pen - Komličenko 22/

Orenburg - Ural 0:2 (0:2)

/Egoričev 21, Kaštanov 36pen/

Rubin - Spartak 1:4 (1:1)

/Ivu 39 - Bongonda 19, Medina 59, Ignatov 68, Promes 73/

CSKA - Lokomotiva 4:1 (2:0)

/Čalov 29pen, Gajić 31, Muhin 55, 64 - Pogostnov 61/

Nedelja

16.30: (2,30) Baltika (3,25) Fakel (3,25)

18.00: (1,53) Zenit (4,20) Dinamo (6,25)

19.00: (2,30) Soči (3,40) Ahmat (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

CSKA MoskvaLokomortiva MoskvaMilan GajićFedor Čalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara