Dušan Tadić (©AFP)
Dušan Tadić (©AFP)

PSV nerešiva enigma za Tadića i drugove: Ajaks posle četiri godine bez trofeja?

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.04.23. | 14:16

Finale kupa Holandije igra se u Roterdamu, a tim iz Ajndhovena ove sezone pobedio Kopljanike u četiri međusobna okršaja na svim frontovima

Kao i prethodne sezone, dva najuspešnija holandska tima poslednjih godina stigla su do finala nacionalnog Kupa, ali su trenutno u nešto drugačijoj situaciji. Ovog puta se PSV i Ajaks ne bore za šampionsku titulu u zemlji lala i vetrenjača, već ih očekuje borba za drugo mesto koje znači plasman u Ligu šampiona pošto je Fajenord prilično odmakao sa četiri kola do kraja Eredivizije.

Trenutno je u nešto boljoj poziciji tim iz Ajndhovena, koji je do sada sakupio 65 bodova i zaostaje osam koraka za rivalom iz Roterdama. Ajaks ima tri boda manje na kontu od Filipsovaca, koji već duže vreme igraju dobro protiv Kopljanika. Amsterdamersi su bez pobede nad PSV-om na četiri sukoba zaredom na svim frontovima.

Izabrane vesti

Klub iz Ajndhovena je u poslednjem finalu KNVB Bekera savladao amsterdamski klub (2:1), potom i Superkupu Holandije (5:3), a u ovogodišnjoj Erediviziji najpre je slavio sa 2:1 u Amsterdamu, a pre nedelju dana ubedljivo je pobedio Ajaks u Ajndhovenu sa 3:0. AFC tako ima "nož za vratom", jer je posle četiri godine Dušan Tadić i drugovi su u realnoj opasnosti da ne osvoji nijedan trofej sezoni, pa mu je poslednja šansu u Roterdamu na stadionu De Kujp.

18.00: (2,60) Ajaks (3,50) PSV (2,80)

Trener Džon Heitinga je uveren da će njegovi igrači igrati mnogo bolje nego prošlog vikenda.

"Ako budemo igrali u sličnom duhu, biće nam teško da pobedimo PSV. U poređenju sa mečom u Ajndhovenu, moramo da igramo 100 odsto koncentrisano od početka i moramo da napredujemo u prelaznoj fazi. Ipak, naša odlučnost da uspemo je ogromna i nameravamo da konačno pokažemo kvalitet", optimističan je Heitinga.

Ajaks ne može da računa na usluge Kaplana, dok je meksički defanzivac Alvarez odslužio suspenziju, a Kudus i Renš su se vratili punom treningu.

"PSV je veoma raspoložen i teško je ući u njegov šesnaesterac", dodao je u zaključku tridesetdevetogodišnji strateg Kopljanika.

Njegov kolega Rud van Nistelroj neće imati na raspolaganju Fofanu, Obispoa, Žuniora i Mvenea.

"Prethodni meč nam je uspeo, jer smo brzo postigli vodeći gol i stavili Ajaks pod veliki pritisak. Ali sada će biti potpuno drugačiji meč i svaki detalj može da odluči. Ne želimo da menjamo ništa suštinski u našoj igri. Međutim, pobediti tako jakog protivnika dva puta za nedelju dana biće zaista teško", jasan je Van Nistelroj.

KUP HOLANDIJE - FINALE (ROTERDAM)

Nedelja

18.00: (2,60) Ajaks (3,50) PSV (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HolandijeAjaksPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara