PSŽ bez najvećih zvezda zgazio Lion za 45 minuta, Matić u svoju mrežu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 23:21

Luis Enrike odmarao neke od najvažnijih igrača...

Sve je lakše kad isprašiš Barselonu na njenom terenu, izbaciš je iz Lige šampiona i kući se vratiš kao polufinalista elitnog takmičenja. Tada je samopouzdanje napumpano do vrha, sve ti polazi od ruke (ili bolje reći noge) i sezona počinje da liči na bajku. To je slučaj Pari Sen Žermena i njegovog trenera Luisa Enerikea.

Večeras je trebalo da gledamo derbi na Parku prinčeva, gde je došao Lion, a gledali smo gaženje u režiji šampiona. I to s pola gasa, bez nekih od najvažnijih igrača. Na kraju 4:1. I sve to za prvih 45 minuta. Posle je domaćin povukao ručnu i čuvao energiju za finiš sezone, ili bolje reći za dve naredne ligaške utakmice (protiv Lorijana i Avra) koje ga čekaju u razmaku od tri dana. A onda 1. maja sledi i put u Dortmund, na prvi meč polufinala Lige šampiona.

Izabrane vesti

Statistički gledano Lion i nije bio toliko loš, međutim bolje i više od ovoga nije mogao, pogotovo ako se u obzir uzme kako je ušao u utakmicu. Igrao se 3. minut kada je Nemanja Matić ima nesreću da ga lopta nezgodno pogodi i prevari Antonija Lopesa, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Lukas Beraldo po drugi put matirao portugalskog čuvara mreže - 2:0.

Svemu je prethodio korner i dobar skok Bredlija Barkole...

Pre gola za 3:0 lepo su po desnoj strani kombinovali igrači Pariza, usledio je izvanredan centaršut Ašrafa Hakimija i 'zakucavanje' glavom Gonsala Ramosa. Napadač pristigao iz Benfike maksimalno je iskoristio šansu kao starter kada je neposredno pred kraj prvog dela po drugi put zatresao mrežu Liona. Ovoga puta lepo ga je uposlio Marko Asensio, nakon dobre kontre...

Enrike je derbi odigrao bez najvećih zvezda Kilijana Embapea i Usmana Dembelea, koji su svih 90 minuta presedeli na klupi. Lukas Ernandez je bio suspendovan za ovaj susret, Manuel Ugarte takođe, dok su Škrinijar i Markinjos podelili minute...

Parižanima je ovo prva pobeda kod kuće u ligi nakon tri vezana remija. Titula se, očekivano, ne dovodi u pitanje. Prvi pratilac Monako kaska čak 11 bodova za liderom.

LIGA 1 – 30. KOLO

Petak

Nica - Lorijan 3:0 (1:0)

/Sanson 22, Boga 53, Gesan 89/

Subota

Nant - Ren 0:3 (0:0)

/Kalimuendo 67, Burižo 76 pen, Giri 90+1/

Lans – Klermon 1:0 (1:0)

/Sotoka 3pen/

Nedelja

Avr - Mec 0:1 (0:0)

/Mikautadze 46/

Lil - Strazbur 1:0 (1:0)

/Dejvid 12/

Rems - Monpelje 1:2 (0:1)

/Agbadu 66 - Sanjan 26, Al Tamari 86/

Brest - Monako 0:2 (0:1)

/Zakarija 40, Minamino 49/

Tuluz - Marselj 2:2

/Nikolaisen 45+2, Gboho 82 - Onana 38, Mumbanja 90+6/

Pari Sen Žermen - Lion 4:1 (4:1)

/Matić 3ag, Beraldo 6, Ramos 33, 42 - Numa 37/



tagovi

Francuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara