Karles Pujol (Reuters)
Karles Pujol (Reuters)

Pujol bez popusta i kada igra za veterane: Neka tapšu posle utakmice

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.04.24. | 15:11

Bivši kapiten i štoper Barselone i dalje fudbal doživljava vrlo ozbiljno

Čitavu karijeru proveo je Karles Pujol igrajući za Barselonu. Sa 17 godina stigao je 1995. u podmladak katalonskog kluba iz rodnog Pobla de Segura i ostao sve do 2014. Sa Barselonom je osvojio 26 trofeja, među kojima su najznačaniji tri Lige šampiona i šest Primera.

Iako više nije aktivan, niti ima neku bitnu funkciju u klubu, Pujol je čest posetilac La Masije, a može se videti i na treninzima prvog tima. Dugogodišnji štoper i kapiten sada Barseloni doprinosi prenošenjem iskustva na mlade fudbalere, ali i igranjem za vetereane.

Izabrane vesti

Gostujući u emisiji El Bar, radija Kadena Ser, nekadašnji fudbaler Barselone (s velikim brojem nastupa za B i C tim, ali ne baš i za najbolji) Đofri Mateu, otkrio je da Karles Pujol čak i utakmicama bivših fudbalera pristupa sa istim žarom kao svojevremeno kada je požrtvovano intervenisao za svaku loptu u okršajima sa Realom, Atletikom, Mančester Junajtedom, Milanom...

"On i dalje igra sa velikim intenzitetom. Sećam se jednog gostovanja veterana u Kirgistanu, kada smo igrali prijateljsku utakmicu sa timom u kojem je bila njihova najveća zvezda. Nije dozvolio čoveku da pipne loptu. Morali smo da mu kažemo da ga ostavi na miru, da popusti malo jer su ljudi hteli da mu aplaudiraju, ali Pujolov odgovor je bio da to učine kada se utakmica završi".

Otkrio je Mateu i ko se još od bivših igrača Barselone pojavljuje da igra za veterane.

"Davids dolazi redovno, a Rivaldo kada god može. On je sada još bolji nego dok je igrao. Saviola je isto odličan, on i dalje igra fudbal u sali. Oni koji i dalje znaju sa loptom, oni igraju za publiku, a mi ostali smo tu da 'rudarimo'. Ronaldinjo, na primer, kaže ti 'stani tamo i ne brini; tvoje je da trčiš, ja se ne vraćam nazad'. Ima i dana kada je raspoložen da se kreće, ali uglavnom mi drugi to radimo za njega. Ali pored takvih igrača trčiš sa lakoćom", objašnjava 44-godišnji Mateu koji u svojim vitrinama ima šampionsku medalju Primere iz 1998. sa Barsom, kao i osvojen Kup kralja 2006. sa Espanjolom.

Dodao je nekadašnji vezista da je trener ekipe bivši desni bek Albert Ferer.

"On veoma ozbiljno shvata utakmice, toliko da čak traži od igrača da vode računa o ishrani i odmoru pre svakog meča. Voli da kaže kako grb Barselone nije lako nositi... Kapiten je Huan Karlos, on je fantastičan momak i uvek se šali, baš kao i Patrik Klajvert koji takođe često nastupa".

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


tagovi

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara